HEFTIG: NOORSE ROYAL WAS AANWEZIG IN PALEIS TIJDENS AANVAL MET MOLOTOVCOCKTAILS

Bizarre gebeurtenissen rondom het Koninklijk paleis in Oslo: afgelopen maandag werd een man gearresteerd nadat hij molotovcocktails naar het kongelige slott gooide. Hierdoor brak een kleine brand uit. Inmiddels is duidelijk dat er op het moment van de aanval een lid van de Noorse koninklijke familie aanwezig was in het paleis.

Molotovcocktails

Een man in een elektrische rolstoel bekogelde maandagmiddag de residentie van koning Herald en koningin Sonja met twee molotovcocktails. Volgens een getuige zei de man dat hij bommen bij zich had, waarna hij naar de achterkant van het paleis ging en twee brandbommen naar een deur gooide. Op beelden van Noorse media is te zien dat een deur van het paleis in brand vloog. De aanval gebeurde rond 13.00 ’s middags.

Royal aanwezig

De brand die ontstond kon gelukkig geblust worden, maar over de ernst van de schade kan het Noorse hof niks zeggen. Wel geeft een woordvoerder van de koninklijke familie, Guri Varpe, aan dat er op het moment van de aanval een lid van de Noorse royal family aanwezig was in het paleis. Om wie het precies gaat is niet duidelijk, maar hij laat wel weten dat het in ieder geval niet gaat om de koning en koningin, noch om het gezin van kroonprins Haakon Magnus.

Opgepakt

Kort na het incident werd de man gelukkig opgepakt. Het zou gaan om een 50-jarige man uit Wit-Rusland, die al bekend was bij politie. Sterker nog, hij zou gezocht worden door de politie in Nederland. Over zijn motieven is nog niks bekend. Volgens een woordvoerder van de politie had de man verschillende flessen met vloeistoffen bij zich toen hij gearresteerd werd. Deze zullen onderzocht worden door een explosieven opruimingsdienst.

Bron: People, ABC | Beeld: Adobe Stock

Het bericht Heftig: Noorse royal was aanwezig in paleis tijdens aanval met molotovcocktails verscheen eerst op Beau Monde.

2024-07-10T10:00:13Z dg43tfdfdgfd