DIERENARTS GEEFT TIPS OVER HOE HET LEVEN VAN EEN OUDE KAT TE VERBETEREN EN TE VERLENGEN

Net als wij hebben ook katten extra zorg nodig naarmate ze ouder worden. De waakzame blik van de eigenaar is essentieel om een gezonde veroudering voor de katten te garanderen, die tot wel 10 jaar of langer kunnen leven.

+Studie onthult de 15 vriendelijkste hondenrassen

+Het adopteren van katten uit asielen vermindert eenzaamheid bij ouderen die alleen wonen, blijkt uit een studie

Volgens Dra. Clarissa Porter van PetSmart omvatten deze zorgmaatregelen voornamelijk regelmatige bezoeken aan de dierenarts, 1 tot 2 keer per jaar, om aandoeningen zoals diabetes, nier- en leverziekten, kanker en artritis vroegtijdig te detecteren.

Daarnaast is het belangrijk om op koud weer te letten; net als mensen kunnen kittens lijden in de winter en ziekten ontwikkelen, vooral luchtwegaandoeningen, als ze niet tegen de kou worden beschermd.

De dokter benadrukt ook dat eigenaren bij tekenen van veroudering, zoals moeite met normale activiteiten (bijvoorbeeld trappen beklimmen), een dierenarts moeten raadplegen. De professional kan medicijnen voorschrijven om pijn te verlichten of zelfs het gebruik van orthopedische bedden aanbevelen om artritisproblemen aan te pakken.

2023-11-19T21:50:10Z dg43tfdfdgfd