GOOD TO KNOW: IS HET REINIGEN VAN JE GEZICHT IEDERE OCHTEND NODIG?

Voor een stralend huidje is een juiste skincare routine natuurlijk ontzettend belangrijk. Het is dan ook heerlijk om ’s avonds schoon en fris je bed in te kruipen. Maar is het uitgebreid reinigen van je gezicht ook iedere ochtend nodig of kunnen we dat gerust een keer overslaan? Wij vertellen je meer.

Reinigen

Sommige mensen hebben een uitgebreide skincare routine met twaalf stappen terwijl andere mensen liever niet te moeilijk doen. Er is dan ook veel verwarring over of het wel echt nodig is om ook in de ochtend uitgebreid je gezicht te wassen. Elke huid is natuurlijk anders dus wat bij de een werkt, kan bij de ander juist niet werken. Het is daarom belangrijk dat je weet wat het beste werkt voor jouw huid.

Experts

Skincare-expert en schoonheidsspecialiste Renée Rouleau gaat in gesprek met Flair en legt uit dat mensen die elke ochtend hun gezicht wassen, echt niet hun skincare routine om hoeven te gooien. Wel kunnen mensen met een droge of gevoelige huid de cleanser beter overslaan in de ochtend. Een beetje water is voor deze mensen namelijk voldoende.

Er zijn overigens wel uitzonderingen. Breng je bijvoorbeeld veel verschillende producten aan voordat je gaat slapen? Dan kun je beter wel met een milde face wash je gezicht reinigen in de ochtend. Het is dus niet nodig om met producten als reinigingsolie of micellair water aan de haal te gaan in de ochtend. Dit kan er eigenlijk alleen maar voor zorgen dat je gezicht uitdroogt. Water en een milde face wash zijn ruim voldoende volgens Renée.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Ze.nl | Beeld: Adobe Stock

Het bericht Good to know: is het reinigen van je gezicht iedere ochtend nodig? verscheen eerst op Beau Monde.

2023-11-18T14:51:49Z dg43tfdfdgfd