DEZE VIER KLEUREN STAAN BIJNA IEDEREEN GOED

Als je signature style voornamelijk uit neutrale kleuren bestaat, kan het best overweldigend zijn om zwart, bruin, wit, grijs of ecru in te ruilen voor een opvallendere tint. Toch zouden een van de onderstaande kleuren je maar zo eens fantastisch kunnen staan.

De vier beste kleuren iedereen

Er zijn van die kleuren die niet veel mensen leuk staan (we noemen als voorbeeld geel), maar er blijken ook kleuren te zijn die altijd een succesformule zijn. Een tijd geleden deelde Leatrice Eiseman, de directeur van het Pantone Color Institute, dat er een aantal kleuren is dat iedereen goed staat. "Bepaalde kleuren staan flatterend bij elke huid- en haarkleur omdat ze beschikken over een goede balans tussen warm en cool", vertelde ze daarover aan Real Simple. Hierbij doelde ze op de kleuren blush, eggplant, rood en teal.

Blush

Zuurstokroze staat niet iedereen goed, maar voor zachtroze geldt het tegenovergestelde. Deze lichte tint vormt een match met alle huid- en alle haarkleuren.

Eggplant

Veel mensen zullen zich niet snel wagen aan een opvallende paarse kleur, maar het is goed om te weten dat een zachtere paarse tint de meeste mensen fantastisch staat.

Rood

Lijkt het je supertof om een keer een knalkleur te dragen? Dan is rood een succes.

Teal

Als je meer kleur wilt dragen, maar het niet te rigoureus wilt aanpakken is teal de kleur voor jou. Een prachtige tint die niet te opvallend is.

De style notes

Nu roepen we wel dat bovenstaande kleuren voor alle personen werken, maar natuurlijk behoeft het wel een beetje nuance. Ja, het staat de meeste mensen prachtig, maar soms is het wel belangrijk om het wat aan te passen op jezelf. Ben jij bijvoorbeeld een red head of heeft je huid een warme ondertoon? Dan kun je het beste kiezen voor de warmere tinten van bovenstaande kleuren. Denk aan een warme kleur rood.

Heeft je huid een koele ondertoon? Of heb je zilver of grijs haar? Dan kun je beter de koelere tinten van bovenstaande kleuren kiezen. Een sterkere paarse kleur staat dan leuker dan een lichte paarse kleur. Al hangt alles uiteindelijk van je eigen smaak af. Wees dus zeker niet bang om te experimenteren met kleuren!

2024-07-08T17:02:50Z dg43tfdfdgfd