GRAZIA TIPT: DEZE FESTIVALS MAG JE NIET MISSEN

Het festivalseizoen is in volle gang! Er zijn dus weer tig leuke festivals om te bezoeken. Weet jij even niet waar te beginnen? Wij zetten zeven van de leukste festivals voor je op een rijtje. Zoek je festivaloutfit maar alvast uit en dansen maar!

Wilde Weide

Als er één festival is waar je deze zomer naartoe wilt, is het Wilde Weide wel. Dit gloednieuwe meerdaagse festival van KultLab, de organisatoren van Wildeburg en Into the Woods, wordt gehouden van 5 t/m 7 juli in Kraggenburg. Waarom het zo tof is? De organisatie focust zich op nieuw opkomend talent en live-acts, zoals Jungle By Night, Fatima Yamaha en PVA. Verwacht drie podia met livemuziek en twee dj-podia die allemaal lekker kleinschalig zijn. Zo krijg je dus wel dat intieme clubgevoel, maar dan op een festival met meertjes, duinen en bamboebossen.

7Fest

7Fest keert op zaterdag 20 juli 2024 terug naar het Zuiderpark in Den Haag. Naast 7Fest vedette en medeoprichter Frenna zijn dit jaar ook long-time friends als Benny Rodrigues, Broederliefde, Cho en Jonna Fraser weer van de partij. Daarnaast treden ook grote namen als DYSTINCT, Odumodublvck en Idaly op 20 juli op om er weer een fantastische dag van te maken.

Defqon

Ook dit jaar vindt Defqon weer plaats in Biddinghuizen. Het festival viert van donderdag 27 juni t/m 30 juni zijn 20ste editie met onder meer Ran-D, Angerfist, Showtek, Mad Dog, Sound Rush en Sefa, naast vele andere artiesten. Deze editie belooft wederom een spectaculaire ervaring te worden waar traditiegetrouw POWER HOUR en de Warrior Workout terugkeren. Na vorig jaar meer dan 250.000 bezoekers van 110 verschillende nationaliteiten te hebben verwelkomd, komen liefhebbers van hardere stijlen wederom samen voor het wereldwijd bekende vierdaagse weekend festival in het laatste weekend van juni.

Audio Obscura

Op zaterdag 24 augustus staat de Van Nelle Fabriek in Rotterdam helemaal in het teken van Audio Obscura Festival. Op dit festival komen internationale artiesten, lokaal talent en festivalgangers samen. Bezoekers kunnen tijdens het evenement genieten van de cutting-edge sounds van onder meer Adriatique, The Martinez Brothers, Dixon, Carlita, Chris Stussy, AMÉMÉ, en Partiboi69. Ook Rotterdamse artiesten Benny Rodrigues, Cincity, Moody Mehran en Suze Ijó en talenten DJ Holographic en Lucky Done Gone zullen op 24 augustus de podia betreden.

Hullabaloo

Hullabaloo staat ook wel bekend als hét festival van het noorden. Op zaterdag 7 en zondag 8 september vindt dit festival plaats op de drafbaan in Groningen waar zowel internationale als nationale namen optreden. Zo kun je op zaterdag genieten van optredens van onder meer The Chainsmokers, Jason Derulo, Joost, Antoon, Kraantje Pappie, Suzan & Freek, Frenna en Flemming. Op zondag treden onder anderen Anouk, DI-RECT, James Bay, Froukje, Son Mieux. Dat wordt een feestje!

DGTL

Liefhebbers van DGTL opgelet! DGTL keert namelijk terug naar de iconische NDSM Warehouse voor ADE 2024. Van 17 tot en met 20 oktober worden er zeven shows gegeven verdeeld over vier dagen. Tijdens DGTL kun je onder meer genieten van optredens van Bonobo, Nils Frahm, Peggy Gou en nog veel meer!

Nog veel meer

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke festivals om te bezoeken, die nog niet uitverkocht zijn. Voor Down The Rabbit Hole (Beuningen), By the Creek (Vianen), City of Dance Festival (Middelburg), Brabants Verbond (Eindhoven), en Vunzige Deuntjes (Amstelveen) zijn nog tickets beschikbaar!

2024-06-20T14:27:54Z dg43tfdfdgfd