MANIFESTEREN: WAT IS HET EN HOE WERKT HET?

Je hebt er vast wel eens over gehoord: manifesteren. Het wordt steeds populairder, maar wat is het eigenlijk, en hoe werkt het?

Wat is manifesteren?

Manifestatie wordt ook wel eens de ‘wet van aantrekking’ genoemd. Wat je aandacht geeft zal groeien, en wanneer je gedurende de dag veel aandacht aan iets besteedt manifesteer je het en zul je het bereiken of krijgen. Het zorgt voor persoonlijke groei wanneer je constant denkt aan het bereiken van je doelen. Als het je eenmaal lukt om je te richten op de positieve dingen, zul je positieve dingen aantrekken. Maar het kan ook anders lopen: als je je hersenen laat overspoelen met negatieve gedachtes zal dit ook je handelingen en je dagelijske leven beïnvloeden. Als je veel moppert en je vaak irriteert aan dingen, kun je alleen maar meer ergernis en irritaties manifesteren.

Hoe werkt het?

Hoe manifesteer je nu precies? Deze stappen zullen je helpen:

  1. Bewustwording: Vraag jezelf wat en waarom je iets wilt, en wat je ervoor nodig hebt. Vervolgens kun je jezelf afvragen welke stappen je gaat zetten om dit te bereiken. Wil je misschien meer geld, dan kan dat zijn dat er een andere reden achter schuilt, zoals stabiliteit of meer vrijheid. Zoek daarom naar de diepere laag in je wensen en verlangens tijdens het manifesteren.
  2. Laat je niet tegenhouden: Waarom manifesteer je nu pas wat je wilt? Misschien is dat omdat je overtuigd bent dat het bijvoorbeeld egoïstisch is om om rijkdom te vragen, omdat je dat vroeger zo hebt geleerd. Deze gedachte hoef je niet vast te blijven houden, en schaam je er ook zeker niet voor.
  3. Visualiseren: Als je weet wat je graag wilt na de eerste twee stappen, is het tijd om echt te geloven dat je het al hebt. Wanneer je visualiseert dat je iets al hebt of hebt bereikt is de stap kleiner om het daadwerkelijk waar te maken. Hoe meer details je visualiseert, hoe krachtiger het effect zal zijn. Visualiseren kun je op meerdere manieren doen: door erover na te denken, meditatie, positieve affirmaties of een vision board. Ook kun je deze dingen met elkaar combineren om extra goed te kunnen manifesteren.
  4. Trust the process: Als je bewust bent geworden en gevisualiseerd hebt, is het tijd om het los te laten en erop te vertrouwen dat het goed komt. Je hoeft dan niet niks meer te doen, maar je hoeft je er niet meer constant mee bezig te houden. Vertrouw erop dat het universum je zal helpen, en zorg dat je geen verwachtingen hebt: het komt namelijk op z’n tijd, dus krijg geen valse hoop door te denken dat je gelijk effecten zal voelen.

2024-06-20T06:35:48Z dg43tfdfdgfd