BONJOUR BENEN: DE ‘NO PANTS’ TREND BLIJKT STEEDS POPULAIRDER

De temperaturen gaan omlaag, de wanten gaan aan, en de broeken? Die gaan uit. Dat is in elk geval wat we nu steeds meer spotten op de catwalks en bij hippe streetstyle-influencers. Beau Monde praat je helemaal bij over de pantsless trend die de modewereld langzaam maar zeker lijkt te veroveren.

Mini, micro, missing

Je kon er natuurlijk op wachten: de afgelopen jaren gingen rokken van mini naar micro – tot zelfs items die nog het meest weg hadden van een uit de kluiten gewassen riem. Deze trend is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar looks die we bij onder meer Miu Miu en Diesel voorbij zagen komen, bleken toch onverminderd populair.

Ook korte broeken werden hoe langer hoe korter, en anno nu zijn de meeste booty shorts meer booty dan short. Deze trend blijkt zich nu doorgezet te hebben naar z’n logische conclusie: want broeken? Die zijn volledig optional.

Zo werden onder meer celebs als Hailey Bieber en zusjes Kylie en Kendall Jenner al sans broek gespot:

Voormalig The Crown-actrice Emma Corrin droeg dit jaar in Venetië dit matchende setje van Miu Miu, die nog het meest wegheeft van een (toegegeven: erg luxe) slip met een bijpassende cardigan.

Meteen valt op dat de twee looks flink van elkaar verschillen. Zo draagt de Jenner-telg een lekker oversized blouse om haar derrière toch nog een beetje te beschutten van de paparazzi, en kiest Corrin voor een dunne panty met haar designer-briefs.

Inspiratie

We zijn eens gaan rondsnuffelen naar meer inspiratie op het gebied van de pantsless trend. Hierbij viel op dat vele fashion influencers het voorlopig nog relatief kuis houden. Geen broek? Geen probleem – maar dan wel een ultralange jas om je toch nog een béétje mee te kunnen bedekken, graag.

Overigens geldt dat niet voor iedereen. Zo gaat blogger Camille Charrière namelijk voor een cheeks to the wind aanpak in een matchende set met een grijze blazer en een ultrakort broekje dat nauwelijks iets bedekt.

Mocht je zelf nog twijfelen of deze trend iets voor jou is, dan kun je overigens ook nog kiezen voor een compromis, door een kanten pantalon te dragen. Zo heb je bijna net zoveel been on display, maar lijkt het niet alsof je simpelweg je broek vergeten bent.

Trendcyclus

Natuurlijk geldt dat trends elke paar decennia opnieuw de kop opsteken, en dit is geen uitzondering. Zo schrijft Vogue dat deze look te herleiden is naar de jaren ’50 en ’60. Origineel zagen we de pantsless trend namelijk als een soort danskleding, en liepen de modebewuste mod-tieners van de sixties massaal weg met de broekloze looks.

In de jaren ’80 beleefde de trend al een heropleving met de populariteit van aerobics. Wie herinnert zich immers niet de legendarische Jane Fonda in haar hoog opgesneden gympakje? En nu is de trend dus opnieuw terug – dit keer niet in de gymzaal, maar gewoon, in het straatbeeld. Wij zullen de trend deze zomer nog eens heroverwegen, maar voor nu houden we het lekker bij een warme broek of elegante rok.

Bron: Elegance, Vogue | Beeld: NL Beeld

Het bericht Bonjour benen: de ‘no pants’ trend blijkt steeds populairder verscheen eerst op Beau Monde.

2023-11-19T15:10:43Z dg43tfdfdgfd