DE MEEST VOORKOMENDE MANIER WAAROP VREEMDGANGERS WORDEN BETRAPT

Met de hele onlinewereld aan onze voeten, kan het voor sommige mensen verleidelijk zijn om wat buitenechtelijke spanning op het internet te zoeken. Uit een recent onderzoek blijkt dat 83 procent van de mensen betrokken is bij een relatie waarin iemand een scheve schaats rijdt. Maar hoe vallen personen die vreemd gaan het meest door de mand?

Betrapt worden

Door technologie is het veel makkelijker om vreemd te gaan, maar het zorgt er ook voor dat ontrouw sneller aan het licht komt. Uit onderzoek van DatingAdvice.com blijkt dat 23 procent van de vreemdgangers wordt ontmaskerd door een achterdochtige partner die op een onbewaakt moment door de telefoon van de ander neust.

"Ik denk dat het vaak voorkomt dat iemand door de telefoon van diens partner scrolt", vertelt relatie- en intimiteitscoach Susie Kim aan Body+Soul. "Als je vermoedt dat er iets aan de hand is, is het sowieso het eerste wat mensen doen." Of het te rechtvaardigen is? Dat vindt Kim lastig om te stellen. Wel duidt het volgens haar op diepere vertrouwensproblemen. "Natuurlijk zou het gezondste zijn om het gewoon te vragen, maar als je al vermoedens hebt, begrijp ik wel waarom je meteen naar de telefoon grijpt om bewijs te zoeken."

Met name het vreemdgaan van de jongere generaties wordt ontdekt via online manieren. 40,2 procent van de millennials en 22,9 procent van de Gen Zers wordt betrapt op vreemdgaan via hun DM's.

Op heterdaad betrapt

Uiteraard zijn er ook andere manieren waarop mensen achter de ontrouw van hun partner kwamen. Op nummer 2 van meest voorkomende manieren staat een directe confrontatie. Dit bleek in 22 procent van de gevallen overspel aan het licht te brengen, gevolgd door het te horen krijgen van vrienden en familie (21 procent).

Ook slordig gedrag van een vreemdganger kan resulteren in betrapt worden. Het vinden van dingen als bonnetjes en condooms kwam op een vierde plaats. In 19 procent van de gevallen betrapte iemand zijn of haar partner op heterdaad.

Waarom gaan mensen vreemd?

Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom iemand een fysieke of intieme connectie buiten de relatie opzoekt. In de meeste gevallen zijn mensen op zoek naar spanning, zo weet Kim. "Er is een piek van opwinding wanneer je met iemand bent die je niet kent en er is een mogelijkheid dat er iets gebeurt. Het is spannend en nieuw." Dat nieuwe raakt vaak snel verloren wanneer twee mensen in een monogame relatie zitten en ook de spanning is voor veel mensen nog weleens moeilijk vast te houden.

Ook kan het soms door een gebrek aan communicatie in de relatie liggen. Als jij niet communiceert wat jij mist bij je partner, kan diegene daar niet aan werken. Als jij dan iemand tegenkomt die van nature iets bezit waar jij naar op zoek bent, kan het verleidelijk worden om iets aan te gaan met die persoon.

2024-07-09T17:02:17Z dg43tfdfdgfd