TEXEL IS ééN VAN DE MEEST ‘INSTAGRAMMABLE’ STRANDEN VAN EUROPA

Als je aan Nederland denkt, dan denk je niet meteen aan het strand. Bij het strand zul eerder denken aan Spanje, Italië of Griekenland – geheel met voetballende godinnen. Echter hoeft dat dus helemaal niet. Want Texel staat in de top tien meest ‘Instagrammable’ stranden van Europa. Een absolute eretitel uiteraard.

Vraag jij je nu af hoe dit kan? Nou, dan ben je niet de enige. Ook wij zijn nog steeds een beetje van slag na het lezen van dit nieuws. Iedereen weet dat de Waddeneilanden mooi zijn, maar als we alle social medialiefhebbers moeten geloven, is het strand van Texel dus heel speciaal. Want deze wordt kennelijk wel heel vaak op de foto gezet en gedeeld.

Texel is ‘Instagrammable’ volgens onderzoek

Als je op vakantie gaat, maak je waarschijnlijk een paar foto’s van de prachtige plekken die je hebt bezocht. En als je het niet op Instagram deelt, is het dan wel gebeurd? Nieuw onderzoek van online touroperator weloveholidays onthult de meest ‘Instagrammable’ stranden van Europa. De resultaten zijn gebaseerd op Instagram-posts, die zijn voorzien van een relevante hashtag.

Dus alle foto’s die worden geplaats met een hashtag van het desbetreffende strand zijn meegerekend. Zo leren we dat het strand van Positano in Italië, het strand is met de meeste Instagram-berichten, namelijk 2,5 miljoen. Maar misschien geheel onverwachts zien we ook een stukje Nederlandse trots in de lijst.

Texel staat namelijk op de negende plaats met bijna 750.000 Instagram-posts met de hashtag: #texel. We snappen allemaal dat Texel niet kan concurreren met de Amalfikust, maar eerlijk, een negende plaats is niet verkeerd. En minstens opvallend te noemen.

Nou, zo hebben we weer wat geleerd vandaag. Je hoeft dus helemaal niet ver te reizen voor een bijzonder strand. Wij pakken snel het pondje naar Texel! Vergeet alleen niet een foto op je Instagram te plaatsen met #texel. Samen zorgen we voor die eerste plek!

De top 20

2023-05-31T06:02:52Z dg43tfdfdgfd