WITTE SNEAKERS SCHOONMAKEN? DIT ZIJN DE ULTIEME TIPS

Er is bijna niks bevredigender dan een paar nieuwe witte sneakers uit de doos halen. Het enige nadeel van zulke stralende witte patta’s, is dat ze snel vies worden. Een flinke regenbui, modder of de algemene viezigheid op straat vormen meteen een grote bedreiging voor je nieuwe stampers. Hoe moet je witte sneakers schoonmaken?

Mooi wit kan lekker chic staan en bovendien passen witte sneakers onder een breed scala aan outfits. Daarnaast bewijst de witte sneaker zich jaar na jaar een evergreen. Bijna iedereen heeft wel een paar witte Nike Air Force 1’s of vergelijkbare modellen in huis. Dankzij onderstaande tips hou je je sneakers zo lang mogelijk schoon en wit.

Lees ook: Dankzij dit goedkope wondermiddel zijn jouw vieze sneakers zo schoon

Witte sneakers schoonmaken

Ogen jouw ooit-zo-witte sneakers inmiddels meer zwart, grijs of geel in plaats van wit? Tijd voor een poetsbeurt. Gelukkig is witte sneakers schoonmaken vrij eenvoudig. Sterker nog, je komt al een heel eind met middelen die je waarschijnlijk gewoon in huis hebt. Denk aan water, zeep en ja, zelfs tandpasta.

Witte sneakers schoonmaken met tandpasta

Niet alleen je tanden worden fris dankzij tandpasta, ook je witte sneakers kunnen baat hebben bij het goedje. Eerst verwijder je het ergste vuil met een borstel of een doek. Daarna maak je je sneakers vochtig en doe je een beetje witte tandpasta (een variant zonder gel) op je sneakers. Laat dit even intrekken en begin dan met boenen. Indien nodig herhaal je dit trucje en langzamerhand zal de witte kleur steeds beter te zien zijn.

Witte sneakers schoonmaken met zeep

Zeep zal voor de meeste mensen een logische keuze zijn. Hebben je witte sneakers een boswandeling of festival nauwelijks overleefd? Dan is het tijd om de zeep er bij te pakken. Verwijder eerst het grove vuil met een natte doek. Maak dan een zachte borstel of een spons nat en voeg hier wat groene zeep aan toe. Daarna ga je met beleid aan de slag, je hoeft immers geen muur te schuren. Laat de sneakers na de poetsbeurt goed drogen.  

Witte sneakers schoonmaken met azijn

Schoonmaakfanaten zullen het allemaal eens zijn over het ‘wondermiddel’ azijn. Dit goedje kun je gebruiken om de keuken of badkamer mee schoon te maken. Ook hardnekkige vlekken op je witte sneakers kun je bestrijden met azijn. Giet een klein scheutje op een doek of keukenpapier en wrijf vervolgens zachtjes over de vieze vlekken.

Verkleurde zolen weer wit maken

Vergeet ook je zool niet aan te pakken. Meng een scheutje citroensap met wat water en poets hier de gele zool mee. Of pak de nagellakremover erbij en doe dit op een watje. Vervolgens dep je met dit watje over de zool. Ook wasbenzine moet volgens meerdere bronnen goed werken. En ook hier geldt: voorzichtig deppen.

Vieze veters schoonmaken

Een belangrijk detail waar je misschien niet meteen aan denkt, zijn je veters. Haal je vieze veters uit de sneakers en laat ze even weken in een bakje water om het ergste vuil alvast te verwijderen. Vervolgens stop je de veters in een waszakje in de wasmachine.

Zijn je veters helemaal naar de haaien? Dan kun je ook een speciaal sopje maken. Neem een theelepel bleek (5 ml) en meng dit met 100 ml water. Hier laat je de veters minimaal tien minuten in weken en daarna spoel je deze goed uit.

2023-03-20T19:01:22Z dg43tfdfdgfd