DE OUDSTE KAT TER WERELD STERFT OP 33-JARIGE LEEFTIJD

Rosie, een tortoise shell kat die door haar eigenaar als de “oudste kat ter wereld” werd geprezen, is overleden op 33-jarige leeftijd.

Rosie werd geboren in 1991, volgens haar eigenaar, Lila Brissett, en werd deze week dood aangetroffen. Brissett, uit Norfolk in Engeland, vertelde dat ze Rosie had geadopteerd toen ze nog een kitten was, en vertelde aan de website Mirror.co.uk dat haar huisdier niets liever deed dan bij een raam zitten.

“Ik mis haar heel erg. Ze voelde zich niet zo goed en op een dag liep ze gewoon de gang van het huis in, ging liggen en overleed. Maar er zijn veel mooie herinneringen, en ik ben blij dat we onze tijd samen hebben gehad,” zei ze, en voegde eraan toe dat Rosie’s vorige eigenaar haar had afgegeven toen ze merkten dat de kat allergieën veroorzaakte.

Haar dood betekent dat de titel van “oudste kat ter wereld” nu weer teruggaat naar Flossie, een 28-jarige kat die in Kent, Engeland, woont. Het is belangrijk op te merken dat het Guinness alleen Flossie heeft erkend, en niet Rosie, als de oudste kat, omdat Brissett haar kat niet had laten verifiëren.

Er is echter geen manier om te weten of er ergens ter wereld een kat is die nog ouder is dan Flossie. Desondanks betekent de dood van Rosie dat het record voor de oudste kat ooit nog steeds toebehoort aan Creme Puff, uit Austin, Texas, die in 2005 op 38-jarige leeftijd overleed.

Foto en video: Instagram @catsprotection. Dit inhoud is gemaakt met hulp van AI en herzien door het redactieteam.

2024-09-18T18:37:12Z dg43tfdfdgfd