FILMS OP TV: ALLE FILMTIPS VOOR KOMENDE WEEK

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de historische actiefilm The Northman (2022).

Uitgelichte films op tv week 38

Veronica zendt vandaag Robert Eggers' The Northman (2022) uit. De film met Alexander Skarsgård speelt zich af in IJsland in de tiende eeuw en volgt viking Amleth. Na de moord op zijn vader koning Horvendill is hij uit op wraak. Amleth belooft zijn vader te eren, zijn moeder, koningin Gudrun, te redden en dader Fjölnir te doden. Hij verzamelt een leger dat hem bij deze ultieme wraakactie zal steunen.

Dinsdag is The Banshees of Inisherin (2022) te zien. Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) zijn al jarenlang goede vrienden, maar wanneer Colm van de ene op de andere dag weigert met Padraic te praten, komt hun vriendschap in gevaar. Op het eiland voor de Westkust van Ierland probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan (Kerry Condon). De film is nu ook te zien op Disney+ en via Pathé Thuis.

Bekijk hier de video en meer informatie.

Woensdag wordt Mission: Impossible - Fallout (2018) uitgezonden. Twee jaar nadat Solomon Lane in hechtenis is genomen, zijn de overgebleven agenten van het Syndicaat geëvolueerd tot de Apostelen. Nadat een missie om een dodelijk wapen te bergen misloopt, worden IMF-agent Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn team gedwongen om samen te werken met CIA-agent Augustus Walker in een race tegen de klok om hun opdracht voort te zetten.

Donderdag kijk je naar Sylvester Stallone in Rambo (2008). Vietnamveteraan John Rambo (Stallone) leeft twintig jaar na zijn laatste avontuur een rustig leventje in Thailand. Hij wil dan ook niks met de burgeroorlog in Myanmar te maken hebben, tot een groep christelijke zendelingen in handen valt van de militaire junta en Rambo wordt ingeschakeld om hen te redden.

Vrijdag is het de beurt aan Tom Cruise in Top Gun: Maverick (2022). Hij kruipt opnieuw in de huid van Pete 'Maverick' Mitchell, die zich nog altijd op zijn plek voelt bij de Marine en zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley "Rooster" Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick "Goose" Bradshaw.

Zaterdag wordt gevierd met Lord of War (2005) waarin Nicolas Cage Yuri Orlov speelt, een Amerikaan van Oekraïense afkomst, die samen met zijn ouders en broer Vitaly (Jared Leto) uit de Sovjet-Unie naar de Verenigde Staten is geëmigreerd. In de vroege jaren tachtig besluit Yuri dat hij niet zijn hele leven in de horeca wil doorbrengen. Wanneer hij een gewelddadige confrontatie tussen maffiosi, eveneens afkomstig uit de Sovjet-Unie, meemaakt, besluit hij zijn toekomst als wapenhandelaar te zoeken.

Bekijk hier de video en meer informatie.

Paramount Network sluit de week af met Minority Report (2002) waarin een een toekomstbeeld (het verhaal speelt zich af in 2054) wordt geschetst dat niet sterk afwijkt van de normale wereld, behalve door de aanwezigheid van futuristische wapens en vervoersmiddelen. Daarnaast is de irisscanner een algemeen geaccepteerd identificatiemiddel. Visueel valt de film op door een karakteristieke blauwgrijze tint. Samen met Artificial Intelligence: AI (2001) wordt Minority Report beschouwd als een van de donkerdere werken van Spielberg.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

2024-09-16T11:03:53Z dg43tfdfdgfd