HIEP HOERA: PRINSES CHARLOTTE IS JARIG!

De slingers kunnen uit in Adelaide Cottage, want prinses Charlotte is jarig! De middelste telg van William en Kate mag vandaag 9 kaarsjes uitblazen. Ter ere van haar verjaardag zijn wij de fotoarchieven ingedoken, en zetten we de liefste kiekjes uit elk jaar van haar leven op een rij.

Nieuwe foto

Her Royal Highness Princess Charlotte Elizabeth Diana of Wales, ofwel kleine Charlotte, werd (alweer!) negen jaar geleden geboren in het St Mary’s Hospital. Traditiegetrouw delen de Waleses vandaag een nieuwe foto van hun jarige dochter.

Op dit lenteachtige kiekje – traditiegetrouw weer gemaakt door haar moeder – poseert de prinses tussen de bloemetjes. Onder de post valt te lezen: “Happy 9th Birthday, Princess Charlotte! Thank you for all of the kind messages today.”

Enne, komt dat rode vestje je nou ook een beetje bekend voor? Dat kan kloppen. Dit is namelijk hetzelfde vestje als op de ‘beruchte’ Moederdagfoto van Kate, die nógal wat stof deed opwaaien vanwege de overduidelijke bewerkingen. Gelukkig valt er op deze vrolijke verjaardagsfoto geen spoortje photoshop te bespeuren!

Charlotte door de jaren heen

Ondanks hun publieke rol wordt het leven van Charlotte en haar broers prins George en prins Louis behoorlijk privé gehouden. En dat is misschien maar beter ook, want opgroeien in de public eye is voor niemand makkelijk. Gelukkig zijn er door de jaren heen toch genoeg momenten geweest waarop de koninklijke kids op de kiek gezet werden.

Voor Charlotte begon dat al op de dag van haar geboorte, 2 mei 2015. Net als bij de geboorte van haar broer poseerden Kate en William vlak na de bevalling vol trots op de stoep van het ziekenhuis. Een leuk detail: het mutsje dat de prinses draagt, was een cadeautje van de nanny van de familie. Hoe zoet!

Nog geen jaar later, in maart 2016, namen de Waleses (destijds nog Cambridges) hun twee kinderen mee op skivakantie naar de Franse Alpen. En dat leverde dit aandoenlijke vader-dochter kiekje op:

Dat Charlotte altijd al een enthousiaste persoonlijkheid heeft gehad, bewijst onderstaande foto wel. Tijdens de Trooping of Colours ceremonie van 2017 is de prinses ontzettend onder de indruk van al het moois dat ze te zien krijgt. Grote broer George daarentegen, vindt het wel mooi geweest…

Begin 2018 is het dan zover: Charlotte gaat voor het eerst naar school. En die mijlpaal levert misschien wel de schattigste foto’s uit haar leven op, gemaakt door mama Kate. De – op dat moment nog 2-jarige – prinses poseert op de trappen bij Kensington Palace, vlak voordat ze vertrekt voor haar eerste dag op nursery school. 

Ook prinsessen houden af en toe van gekke bekken trekken. Op dit kiekje uit 2019 laat Her Royal Highness even mooi aan de paparazzi zien dat ze ook zéker een ondeugende kant heeft…

…en een beetje giebelen met je broers hoort daar natuurlijk ook bij! Zo blijkt wel uit deze foto, gemaakt in 2020.

Voor de 6e verjaardag van de prinses, in 2021, werd deze prachtige foto gepubliceerd. Wat een plaatje!

Een lief familiekiekje: op de kerstkaart van 2022 is Charlotte het stralende middelpunt.

En ter afsluiter: tijdens een vrijwilligersevenement in 2023 laat Lottie zich even van haar stoere kant zien!

Normaal leven

Hoewel prins William en prinses Kate hun drie koters een zo normaal mogelijk leven proberen te geven, blijft ’t een feit dat je als jong prinsje of prinsesje geen gemiddeld leven hebt. Vlak na de geboorte word je al gefotografeerd door talloze internationale fotografen, en je eerste schooldag haalt de krantenkoppen.

Toch proberen de Waleses hun kroost zo ‘gewoon’ mogelijk op te voeden door ze zelden mee te nemen naar koninklijke verplichtingen, hen naar een openbare school te sturen (wel een peperdure, moet gezegd worden) en hen zelf op de kiek te zetten, zodat er ook geen fotografen over de vloer hoeven te komen. Ook de verjaardag van de prinses vandaag wordt gelukkig lekker achter de schermen gevierd. Wij wensen haar in ieder geval een fijne verjaardag en een prachtig nieuw levensjaar toe!

Bron: Instagram @princeandprincessofwales | Beeld: NL Beeld

Het bericht Hiep hoera: prinses Charlotte is jarig! verscheen eerst op Beau Monde.

2024-05-02T10:38:25Z dg43tfdfdgfd