STRALENDE PRINSES MABEL REIKT PRIJS UIT BIJ HET AMSTERDAM DINER

Tijdens Het Amsterdam Diner genoten ruim 1000 genodigden van een spectaculaire avond. Ook prinses Mabel was aanwezig, en zij mocht de Amsterdam Dinner Award uitreiken. Het zorgde voor een ontroerend moment, want Hare Koninklijke Hoogheid deelde een persoonlijk verhaal over het vieren van de mensen die er niet meer zijn.

Benefietgala

De dertigste editie van Het Amsterdam Diner – het grootste en meest prestigieuze benefietgala van Nederland – vond dit weekend plaats. Onder de genodigden van Het Amsterdam Diner bevonden zich gasten uit het binnen- en buitenland, waaronder bekenden uit de kunst- en mediawereld, prominente politici, hiv-wetenschappers, leden van het Koninklijk Huis en de top van de Nederlandse zakenwereld.

Ook onze prinses Mabel verscheen op de rode loper in een stralende jurk die van top tot teen was bezaaid met pailletjes. Zo maakte de hoogheid glitterend haar entree!

Fun fact: deze flonkerende outfit is van de hand van Jenny Packham, één van de glamourfavorieten van – precies – prinses Kate.

Toespraak prinses Mabel

Tijdens Het Amsterdam Diner reikte prinses Mabel de Amsterdam Dinner Award uit aan Martha en Max, dochter en zoon van wijlen professor Joep Lange. Als een van de voorlopers in de strijd tegen hiv en aids heeft hij baanbrekend onderzoek uitgevoerd om het virus te bestrijden en het wereldwijde toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg te verbeteren. Ter erkenning van Joeps indrukwekkende werk en onschatbare bijdrage aan de gezondheidszorg, werd de Amsterdam Dinner Award in 2024 aan hem toegekend, precies tien jaar na zijn tragische overlijden.

Link tool: url not provided

Tijdens de overhandiging van de award ontstond er een ontroerend moment. Prinses Mabel deelde namelijk een persoonlijk verhaal over het vieren van de mensen die er niet meer zijn. Aan het einde van haar toespraak nodigde ze de volledige zaal uit om het glas te heffen en te drinken op Joep, op alle verloren dierbaren, op een wereld zonder aids én op het leven.

Opbrengst

Het benefietgala heeft een indrukwekkende opbrengst gehaald van zo’n € 1.200.000. Deze opbrengst gaat dit jaar naar de bestrijding van het hiv-stigma onder jongeren, wat negatieve fysieke en mentale gevolgen heeft. Zo gaan de opbrengsten dit jaar naar projecten in Nederland, Indonesië, Oeganda en Kenia, die allemaal gericht zijn op het versterken van de capaciteiten en het verbeteren van de hiv-zorg voor jongeren.

Bron: Het Amsterdam Diner via RBPR | Beeld: Ben Houdijk en NL Beeld

Het bericht Stralende prinses Mabel reikt prijs uit bij Het Amsterdam Diner verscheen eerst op Beau Monde.

2024-06-10T14:01:33Z dg43tfdfdgfd