SUI, FANTOM (FTM) BREEKT UIT NA CONSOLIDATIEFASE

Sui (SUI) en Fantom (FTM) hebben interessante prijsbewegingen laten zien na hun respectievelijke consolidatiefases.

Hoewel Sui na de integratie-upgrades een positief potentieel laat zien, wordt het herstel van Fantom getemperd door voorzichtige on-chain statistieken.

SUI-prijs stijgt 15% in een week door positieve ontwikkelingen

Sui (SUI) heeft de laatste tijd een sterke opwaartse trend laten zien. De afgelopen week steeg het met 20% en de afgelopen twee weken met 46%. Dit trok de aandacht van beleggers.

Deze toename volgt op de integratie van het Mysticeti Consensus Protocol en de lancering van Grayscale’s Sui Trust.

Opvallend is dat de upgrade van het Mysticeti Protocol de consensustijd heeft teruggebracht tot een snelle 390 milliseconden, waardoor de transactiesnelheid en de algehele efficiëntie van de blockchain aanzienlijk zijn verbeterd.

De afgelopen maand is SUI gestegen van een dieptepunt van $0,74 naar de huidige prijs van $1,13, wat een stijging van 36% betekent.

Naast de aanzienlijke technologische vooruitgang wordt de prijsstijging ook ondersteund door een aanzienlijke stijging van het handelsvolume, dat met 70,35% toenam. Dit wijst op een toegenomen marktinteresse en vertrouwen onder investeerders.

Bovendien staat Sui, met een marktkapitalisatie van ruim 3 miljard dollar, nu op de 28e plaats in de cryptomarkt, wat de groeiende bekendheid van het bedrijf weerspiegelt.

De technische indicatoren voor SUI zijn opvallend positief. De voortschrijdende gemiddelden over 9 en 21 dagen en de RSI-indicatoren duiden op een stijgende trend.

De open interest in SUI is ook met 16,72% gegroeid tot ongeveer $296,60 miljoen, wat duidt op een robuuste marktdeelname. Ondanks deze bullish signalen ondervindt Sui weerstand bij de $1,5-markering.

Als het positieve momentum aanhoudt tot voorbij de $ 1,50, zou SUI potentieel $ 2,00 kunnen bereiken en de hoogste waarde ooit van $ 2,18 van maart 2024 kunnen bereiken. Dit zou een potentiële stijging van bijna 96% ten opzichte van de huidige prijs betekenen.

Aangezien de RSI echter snel het overbought-niveau van 70 nadert, bestaat de mogelijkheid dat de token de komende dagen een lichte terugval zal ervaren.

Fantom (FTM) herstelt zich ondanks gemengde signalen

Fantom (FTM) heeft ook een opmerkelijke koersstijging doorgemaakt. De consolidatiefase werd doorbroken met een winst van 24% in 14 dagen en de slotkoers lag boven de $0,50.

Deze uitbraak volgt op een periode van consolidatie binnen een Falling Wedge-patroon, wat doorgaans duidt op een potentiële bullish reversal. Ondanks de prijsstijging blijven analisten echter voorzichtig.

De on-chain metrics ondersteunen de prijsrebound niet volledig. De gewogen sentimentcurve, die de vooroordelen van handelaren en investeerders weerspiegelt, blijft gedempt en heeft niet sterk gereageerd op het recente prijsherstel.

Het ontbreken van een robuuste sentimentverschuiving vergroot het risico voor de duurzaamheid van Fantom’s herstel.

Bovendien is de korte stijging in het aantal 24-uurs actieve adressen inmiddels verdwenen, terwijl het aantal 7-daagse actieve adressen een dalende trend blijft vertonen. Dit weerspiegelt de afgenomen interesse in FTM.

Het intraday transactievolume daalde met 33,4% tot $80,60 miljoen, wat opnieuw wijst op een daling van de vraag.

Kijken we naar de technische analyse, dan zien we dat FTM, ondanks dat het de 9- en 21-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA’s) overtreft, 9% achterloopt op de 200-daagse EMA. Dit suggereert dat kopers op de korte termijn weliswaar actief zijn, maar dat er op de lange termijn nog steeds sprake kan zijn van een gebrek aan momentum.

De Relative Strength Index (RSI) en het 14-daags Simple Moving Average (SMA) geven aan dat er op korte termijn sprake is van herstel, waarbij de RSI op 60,93 punten staat.

Echter, om FTM zijn bullish traject te laten behouden, zal het weerstand moeten overwinnen in de buurt van de 200-daagse EMA. Als dit niet lukt, kan dit resulteren in een pullback richting de $0,36 vraagzone.

Conclusie

Terwijl Sui (SUI) een sterke opwaartse trend lijkt te vertonen na recente upgrades, vertoont Fantom (FTM) een voorzichtig herstel te midden van gemengde on-chain signalen.

Beide cryptovaluta’s bieden echter interessante vooruitzichten, hoewel een zorgvuldige monitoring van de belangrijkste technische en marktindicatoren vereist is om de respectievelijke herstelfases effectief te doorlopen.

The post Sui, Fantom (FTM) breekt uit na consolidatiefase appeared first on Invezz

2024-09-16T12:12:51Z dg43tfdfdgfd