DE CHUNKY BOB IS DE NIEUWSTE BOBLIJNTREND

Het wordt inmiddels aardig lastig om de verschillende bobsoorten bij te houden. Je hebt de butterfly bob, de klassieke bob, de Italiaanse bob, de boyfriend bob. Toch willen we je vandaag aan een nieuw model voorstellen: de chunky bob.

Maak kennis met de chunky bob

De lange bob (a.k.a de lob), de pixie bob, de blunt bob, de curly bob, de fringe bob, hou jij het nog een beetje bij? Het fijne aan de bobkapsels is dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Al maakt het kiezen soms behoorlijk lastig. Toch weerhoudt het de haarmodewereld er niet van om een nieuw soort te introduceren: de chunky bob.

Op social media zien we al meerdere personen de chunky bob rocken, met Selena Gomez als een van de early adaptors. Deze bob kenmerkt zich door z'n volume. Het kapsel is met meer lagen namelijk een stuk volumineuzer dan de strakke, traditionele bob. "Het heeft een gedurfde, volumineuze uitstraling en is kort van lengte", legt kapper Jason Collier uit aan Stylist.

En dat-ie volumineus is, is fijn. Het kapsel is daarmee namelijk geschikt voor meerdere haartypes – iets wat niet altijd mogelijk is voor de gladde bobvarianten. Ook kan de chunky bob makkelijker aan iemand gezichtsvorm worden aangepast. "Een chunky bob heeft vaak botte uiteinden en kan worden gecombineerd met een opvallende pony voor extra dimensie. Het is een veelzijdig kapsel en past bij de meeste gezichtsvormen en haartypes."

Voor welke haartypes werkt de chunky bob?

We zeiden al dat de chunky bob voor bijna elke haarsoort wel werkt, maar er zijn wel texturen die zich net wat beter lenen voor dit kapsel. Zo legt Collier uit dat het goed past bij medium tot dik haar. De dichtheid van het haar zorgt immers makkelijker voor volume, om die chunky look te creëren. "Het past het beste bij ronde, ovale of hartvormige gezichten, omdat de "chunky laag het gezicht prachtig omlijst, de jukbeenderen benadrukt en een flatterend silhouet creëert."

Omdat er zoveel soorten bobs zijn, kan het best lastig zijn om aan je kapper uit te leggen wat je precies wilt. Collier somt gelukkig op waar je om kunt vragen. "Vraag om een stijl die kort is, meestal net boven de schouders, met veel volume en gedefinieerde lagen. Specificeer dat je wilt dat de lagen gedurfd en getextureerd zijn. Vraag om botte uiteinden." Ook kun je volgens de kapper vragen om een pony die je gezicht omlijst, maar overleg wel eerst even met je haarstylist of dit bij je gezichtsvorm past.

De styling

Wanneer je van de kapper komt, zit je haar meestal prachtig in model. Dat wil je zelf natuurlijk ook kunnen. Gelukkig hoeft het niet heel moeilijk te zijn. "Als je de voorkeur geeft aan een warrige en golvende uitstraling, breng dan texturiserende spray aan en gebruik een krultang om losse waves te creëren, en woel me je vingers door het haar voor een ontspannen uitstraling", legt Collier uit. Ook raadt hij aan om een haarserum aan je lokken toe te brengen voor extra glans.

2024-07-26T07:56:19Z dg43tfdfdgfd