DEZE FOUT WIL JE VOORKOMEN BIJ HET INSMEREN VAN JE GEZICHT MET ZONNEBRAND

Dat je eigenlijk elke dag (ook met weer en wind) zonnebrandcrème moet dragen, is je vast weleens verteld. Het is geen nieuws meer. Toch kun je niet ‘zomaar’ zonnebrandcrème op je gezicht smeren, want doe je het nu voor of na je skincare routine? En zijn crèmes met spf wel zo goed voor je? Dit zijn fouten die je in ieder geval níet moet maken bij het insmeren van je huid.

Deze fouten wil je voorkomen met zonnebrandcrème

Dat je überhaupt wil beginnen met dagelijks zonnebrandcrème op je gezicht smeren is al een grote stap, maar dan is het ook belangrijk dat je het wel op de juiste manier doet. Breng je je crème voor of na je dagcrème aan? Uiteindelijk draait dat allemaal om het soort spf dat je hebt. We leggen het je uit.

Verschillende soorten zonnebrand

Hoe en wanneer je je zonnebrand op je gezicht smeert ligt volledig aan het soort zonnebrand dat je hebt. Er bestaan twee soorten uv-filters: minerale en chemische filters. Waar de chemische filters goed in je huid trekken en uv-stralen tegenhouden, werken minerale filters vooral óp de huid als beschermlaag. Beiden beschermen ze even goed, maar in verband met andere producten en wanneer je de zonnebrand opsmeert is de een soms beter dan de ander.

Chemisch of mineraal?

Kort gezegd gebruik je een chemische zonnebrand onder je dagcrème, zodat je huid het product goed kan opnemen. Een minerale zonnebrand, breng je als laatste stap van je skincare routine aan, aangezien deze óp je huid blijft zitten en het zonlicht zo goed kan weerkaatsen.

Aantrekkelijker

Het is logisch dat het voor iedereen verschilt welke zonnebrand je graag gebruikt. Hoewel het gebruik van een chemische (of fysische) zonnebrand aantrekkelijker klinkt (trekt na 30 minuten in en geeft geen witte waas), kunnen sommige ingrediënten in dit product zorgen voor bepaalde huidirritaties. Voor de gevoelige huid is een minerale zonnebrand dus beter. Let wel dat deze wat vetter zijn en vaak wel een witte waas achterlaten. Uiteindelijk is het maar net wat je fijner vindt, maar fouten maken in terms of opsmeren zul je in ieder geval niet meer maken nu.

2023-05-31T07:20:14Z dg43tfdfdgfd