8 FUN FACTS OVER PRIMARK NEDERLAND

It’s party time voor Primark! De kledingketen bestaat alweer 15 jaar in Nederland. Ter ere van dit jubileum hebben we een aantal leuke fun facts verzameld over Primark Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat de winkel eerst een hele andere naam had?

Primark in Nederland

Primark is alweer 15 jaar in Nederland. Can you even imagine? We kunnen het nog als de dag van gisteren herinneren dat de kledingketen ein-de-lijk de eerste vestiging opende in Rotterdam. Inmiddels zijn er veel meer vestigingen bijgekomen en kun je in elke hoek van het land wel bij een Primark shoppen.

De afgelopen 15 jaar heeft Primark in Nederland een groot aantal artikelen tot bestsellers mogen rekenen. Denk bijvoorbeeld aan de immens populaire onesies, waarbij de Nederlandse Primark-shopper een voorliefde blijkt te hebben voor opvallende kleuren en gedurfde ontwerpen. Ook de praktische én stijlvolle fietsbroekjes vinden gretig aftrek onder het Nederlandse publiek, niet zo gek natuurlijk in ons fietsland. En ook de knusse snuddie, een kruising tussen een deken en een trui, is niet aan te slepen. Snappen wij!

Fun facts

Ter ere van het 15-jarige jubileum in Nederland hebben we nog een aantal leuke fun facts over Primark verzameld. Wist je dat…

  • De winkelketen eerst werd geopend onder de naam Penney’s, maar na uitbreiding buiten Ierland zijn naam moest wijzigen in Primark? Dit was te wijten aan de Amerikaanse detailhandelaar JC Penney, die de naam Penney’s al had geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk.
  • De winkelketen een storm in een glas water creëerde (letterlijk) toen Primark de Beauty and the Beast Chip Mok uitbrachten? De mok lag in 2017 in de schappen en was binnen een uur na opening uitverkocht in elke winkel, in elk land. Primark verkocht in totaal tienduizenden Chip mokken in slechts één dag!
  • 15 jaar geleden bij de allereerste winkelopening in ons land er bussen vanuit heel Nederland en Duitsland naar Rotterdam Alexandrium kwamen? Die dag gingen er heel veel tassen, basics en schoenen over de toonbank.
  • Alle eigen merkcosmetica gecertificeerd cruelty free zijn? Alle Primark beautyproducten zijn voorzien van het Leaping Bunny-logo, dat ons is toegekend door Cruelty Free International.
  • Met een winkeloppervlakte van meer dan 8000 vierkante meter Amsterdam de grootste Primark is van ons land?
  • Er maar liefst 109 verschillende nationaliteiten bij Primark Nederland werken?
  • Er duizenden Primark koffers over de toonbank gaan in de winkel in Amsterdam? Toeristen zijn dol op Primark.
  • Ondanks vele discussies is de juiste manier om Primark uit te spreken Pr-EYE-Mark, hoewel ze Pree-mark of Priemarkt ook accepteren als het echt moet…

Beeld: Adobe Stock

Het bericht 8 fun facts over Primark Nederland verscheen eerst op Grazia.

2023-12-09T12:16:08Z dg43tfdfdgfd