5X BUDGETVRIENDELIJKE TIPS VOOR MEER GROEN IN JE INTERIEUR

Volg je de woontrends een beetje, dan zul je zien dat groen in je interieur een terugkerende trend is. Maar hoe pas je dit toe in je interieur zonder dat het je heel veel geld kost? In dit artikel geven we je 5 budgetvriendelijke tips voor meer groen in je interieur.

1. Zelf je plantjes stekken

Planten kopen kan duur zijn, maar met een beetje geduld en kennis kun je gewoon je eigen planten kweken door te stekken. Je snijt dan een stukje van een bestaande plant af en dit laat je wortelen om een nieuwe plant te creëren. Veel populaire kamerplanten zoals de pannenkoekenplant, de begonia en de cactus zijn heel goed te stekken. Het kost je niet zoveel en het is ook nog eens een leuke hobby, win-win dus. Tip: zie je bij vrienden of familie thuis een leuke plant staan, vraag dan gelijk even of je er een stukje vanaf mag halen.

2. Koop buiten het seizoen

Veel tuincentra en bouwmarkten hebben aan het einde van het seizoen uitverkoop, waarbij je heel veel planten en potten voor een klein prijsje vindt. Nu de zomer weer zijn einde nadert is dit dus het perfecte moment om je slag te slaan. Ook online winkels hebben regelmatig aanbiedingen en korting, check dus altijd even waar je voordelig je planten en potten kunt kopen.

3. Kunsthagen

Wil je meer groen in je huis, maar zie je een beetje op tegen de tijd die het kost om al dat groen te onderhouden? Dan is een kunsthaag of een moswand een heel mooi alternatief. Deze groene wanden zijn onderhoudsarm en blijven het hele jaar door ook mooi groen. Je hangt ze zelf gemakkelijk op tegen een muur, dat kan in de woonkamer zijn, maar ze zijn ook heel geschikt voor in de slaapkamer of badkamer. Op www.kunsthaagvoordeel.nl vind je een groot assortiment aan kunsthagen en moswanden.

4. Hergebruik en recycle

Heb je wel eens gekeken naar wat je nog op zolder of in de schuur hebt liggen? Vaak gaan we meteen naar de winkel als we nieuwe spullen willen. Maar het zou zomaar kunnen dat je nog oude potten hebt staan die met een likje verf weer als nieuw zijn. Of wat dacht je van een houten kratje dat je als planten- of kruidenrek kunt gebruiken.

5. DIY decoraties

Dat brengt ons ook gelijk bij de laatste tip, maak je eigen groene woondecoratie. Online vind je tal van voorbeelden voor leuke projecten die je prima zelf kunt uitvoeren. Denk aan zelf guirlandes of een krans maken, ook gelijk een hele leuke tip voor de kerstperiode die er aan komt. Je kunt ook je eigen mini eco-systeem maken, met kleine plantjes in een glazen pot of fles. Zoek maar eens op flessentuintje of terrarium maken.

2024-09-18T07:56:13Z dg43tfdfdgfd