DEZE UPDATE VAN PHILIPS HUE JAAGT INBREKERS DE STUIPEN OP HET LIJF

Een nieuwe update van de app van Philips Hue voegt een handige functie toe aan de slimme beveiligingscamera's van het smart home-merk.

Vandaag verscheen een nieuwe update van de Philips Hue-app in de Apple App Store en Google Play Store. De update bevat een paar belangrijke nieuwe functies voor gebruikers van de Hue Secure-beveiligingscamera’s. Zo is het nu makkelijker om in de app het alarmsysteem aan te zetten. In het Home-overzicht van de Hue-app staat namelijk een klein icoontje aan de rechterkant van de Secure-tegel. 

Detectie van mensen, dieren en pakketten

Ook kunnen Hue Secure-camera’s voortaan automatisch het alarm activeren als er een bepaalde beweging wordt gedetecteerd. Met behulp van AI herkent de Hue-camera of het gaat om een mens, een dier, een auto of een pakket. Zo kan het systeem sneller inbrekers en ander gespuis wegjagen.

Ook moet de AI voorkomen dat het luide alarm van 80 dB afgaat als de kat van de buren voorbij loopt of als een bezorger iets komt brengen.

Wel een abonnement nodig

Dit klinkt natuurlijk goed, maar er zit een addertje onder het gras. De functie om mensen, dieren, voertuigen en pakketten te detecteren werkt alleen als je een Hue Secure Plan-abonnement hebt. Die abonnementen zijn er vanaf 40 euro per jaar per camera. 

In een komende app-update volgt nog een nieuwe mogelijkheid, namelijk om het alarmsysteem aan en uit te zetten op basis van een vast schema.  

De Philips Hue Secure-camera’s kwamen vorig jaar op de markt. Kijk ook onze review, waarin we aardig wat kritiek op de slimme bewakingscamera’s hadden. 

Lees meer over Philips Hue en volg ook ons populaire WhatsApp-kanaal.

2024-07-26T16:22:03Z dg43tfdfdgfd