DINEREN, DANSEN EN VORSTELIJK OVERNACHTEN BIJ HOTEL VILLA RUIMZICHT IN DOETINCHEM

Meer dan de helft van de Nederlanders verblijft weleens een paar nachten in het eigen land. Dat blijkt uit de cijfers van CBS. Een stad perfect voor een weekendje weg is Doetinchem, vanwege de rijke geschiedenis, het complete centrum en de gezellige evenementen.

Waar jaarlijks veel mensen op af komen, is Food Festival Buitenplaats. De locatie is in het park van Hotel Villa Ruimzicht. Voor de editie van 2024 werd de redactie van Reisleven uitgenodigd om van alle lekkere hapjes, drankjes en swingende muziek te genieten en een nachtje te slapen in het hotel.

Jaarlijks Food Festival Buitenplaats in Doetinchem

Om de zomer af te sluiten, komen ieder jaar toprestaurants bij elkaar op Food Festival Buitenplaats. Dit zijn restaurants Gringo’s, LEV, Lola, Macamba, Pinchos, Restaurant Lokaal en Eetwinkel van Mien. De chefs bereiden allerlei culinaire hoogstandjes die je kunt proeven.

Wij gingen voor de borrelplank van Pinchos, loaded fries van Eetwinkel van Mien, tiramisu van Lola en een bolletje ijs. Eerlijk is eerlijk, aan ‘culinaire hoogstandjes’ is niets gelogen. De gerechten vielen namelijk erg goed in de smaak en met een iets te volle buik bewogen we mee op de muziek.

Optredens van bekende zangers

Terwijl je van een hapje en een drankje geniet, swing je mee op de aanstekelijke muzikale optredens die op het festival gegeven worden. Dit jaar waren Tommie Christiaan, Do, Charly Luske, Berget Lewis, Danny Froger en Bo Saris op het podium te zien.

Om hier getuigen van te kunnen zijn, betaal je helemaal niets. Het is gratis om met deze bekende Nederlandse artiesten mee te zingen en dansen. Voor de hapjes en drankjes wordt er gewerkt met munten. Deze kosten € 3,30 per stuk en worden op het festivalterrein verkocht.

Tot slot zijn er, naast de livemuziek en lekkerste gerechten van de restaurants, genoeg dingen te doen voor kinderen. Zo is er een nostalgische kermis, waar je als volwassene natuurlijk ook plezier uit haalt, gym- en sportfaciliteiten, een theater en kidscorner.

Overnachten bij Hotel Villa Ruimzicht

Zodra we waren uitgedanst en ons diner was gezakt, konden we binnen een minuut lopen bij Hotel Villa Ruimzicht terecht om ons terug te trekken op een heerlijke lifestyle kamer. Villa Ruimzicht is een monumentaal pand uit 1885, waarvan een deel zelfs zijn oorsprong in 1853 vindt.

Van een ontspannende regendouche tot een koffiehoekje: de hotelkamers van Hotel Villa Ruimzicht zijn van alle gemakken voorzien. Ontbreekt er voor jou toch iets, dan hoef je het maar te vragen. Het personeel staat voor je klaar.

Naast Food Festival Buitenplaats kun je ook bij Villa Ruimzicht van culinaire hoogstandjes genieten. Overnachten in dit hotel geeft je mede daardoor een vorstelijk gevoel. Dit wordt versterkt door de exclusieve sfeer tussen de muren en het sierlijke arboretum rondom de villa.

In andere woorden bevat het hotel sierlijke en goed bijgehouden tuinen. Andere pluspunten van Hotel Villa Ruimzicht zijn het gratis parkeren aan de voorzijde van het hotel, de elektrische fietsverhuur, de strijk- en wasservice én bovenal het ontbijtbuffet met live-cooking.

Activiteiten tijdens een weekendje Doetinchem

Hotel Villa Ruimzicht ligt ook nog eens op loopafstand van het centrum van Doetinchem. Je loopt er in slechts vijf minuten naartoe. Hier tref je gezellige eettentjes, kroegen en winkels om leuke kleding en accessoires te scoren. Daarnaast ben je ook slechts vijf minuten van het bos verwijderd.

Wij maakten onze trip naar Doetinchem af met een ritje richting de Duitse grens. Zoals je misschien wel weet, zijn een hoop dingen goedkoper in Duitsland. Denk aan tanken of drogisterij de DM. De steden Emmerik en Kleef bereik je binnen een halfuur met de auto.

2024-09-16T12:51:34Z dg43tfdfdgfd