HIEROM ZIJN MENSEN DIE VROEG EN VEEL KERSTVERSIERING OPHANGEN GELUKKIGER

Over 100 dagen is het kerst; bij tuincentra en warenhuizen schieten de kerstmarkten uit de grond. Ben jij zo iemand die nu alweer staat te springen om de kerstboom op te tuigen en het huis in een hysterische lichtshow om te toveren? Dan heb je geluk, want volgens onderzoek van de University of Utah zijn mensen die vroeg hun kerstversiering van stal halen doorgaans gelukkiger.

Kerstinkopen in september?

De Britse psychoanalyticus Steve McKeown en psychotherapeut Amy Morin hebben uitgezocht waarom vroege kerstversierders zo'n gelukzalige glimlach op hun gezicht hebben. Het antwoord? Volgens McKeown komt dat omdat kerstversiering herinneringen uit je jeugd oproept.

Die momenten dat je nog heilig geloofde in de kerstman en alles magisch leek, spelen weer door je hoofd zodra de lichtjes aan gaan. Je huis volhangen met kerstspullen zorgt er dus voor dat je dat blije kind in jezelf opnieuw wakker maakt.

Sympathiek

En er is nog meer: hoe meer kerstversiering je in huis hebt, hoe aardiger je wordt gevonden door anderen. Dus niet alleen krijg je een dosis nostalgisch geluk, maar je komt ook nog eens vriendelijker over.

De teller loopt, dus waar wacht je nog op? Tijd om die kerstspullen van zolder te halen en in de feeststemming te komen!

Bron: RTL Nieuws

2024-09-16T07:40:22Z dg43tfdfdgfd