ZONDER HET TE WETEN GEBRUIKTE OUDERE VROUW EEN STUK AMBER TER WAARDE VAN 1 MILJOEN DOLLAR ALS DEURSTOPPER

Zonder het te weten gebruikte een oudere vrouw jarenlang een stuk Roemeens amber, dat 1 miljoen dollar waard is, als deurstopper.

+ Man Verwijdert Lego-stuk dat 26 Jaar in Zijn Neus Zat na te Niezen: “Nu kan ik ademen”

Wanneer je een deur open moet houden die blijft dichtslaan, kan improvisatie uitkomst bieden; een stoel, een paar schoenen of zelfs een steen kunnen perfect dienen als deurstopper.

Dat dacht een Roemeense vrouw toen ze een roodachtige steen van 3,5 kilo vond in een beek in Colti, een dorp in het zuidoosten van Roemenië, en deze gebruikte als deurstopper.

Zonder te weten dat het de grootste gevonden stuk Roemeens amber was, ter waarde van 1 miljoen dollar, gebruikte de oudere vrouw jarenlang dit waardevolle stuk om een van de deuren in haar huis open te houden.

Amber is een boomhars die fossileert en een halfedelsteen wordt, en de amber die bekend staat als Roemeens amber wordt sinds de jaren 20 van de vorige eeuw in Roemenië gewonnen en is zeer gewaardeerd om zijn rode tinten.

Na de dood van de vrouw in 1991 besloot een van haar erfgenamen de steen nader te onderzoeken en verkocht deze uiteindelijk aan de Roemeense staat, die het al snel als nationaal erfgoed klassificeerde.

Volgens experts van het Historisch Museum van Krakau in Polen, waar de steen werd geanalyseerd, is de amber waarschijnlijk tussen de 38 en 70 miljoen jaar oud.

Daniel Costache, directeur van het Provinciaal Museum van Buzau, waar de steen nu wordt bewaard, onthulde aan de Spaanse krant El Pais het belang van de ontdekking: “De ontdekking heeft zowel wetenschappelijk als museologisch een grote betekenis,” zei hij.

Volgens Costache is het stuk een van de grootste ter wereld gevonden en de grootste van zijn soort. Voor hem is de waarde eigenlijk onberekenbaar.

Deze inhoud is gemaakt met behulp van AI en gecontroleerd door het redactieteam.

The post Zonder het te weten gebruikte oudere vrouw een stuk amber ter waarde van 1 miljoen dollar als deurstopper appeared first on Instafamosos.

2024-09-16T16:59:17Z dg43tfdfdgfd