Hoofdpunten

Trending:


Waarschuwing voor giftige plant jakobskruiskruid

Je ziet ze vaak in bermen, langs sloten, spoorlijnen, of langs weilanden. Jacobskruiskruid, met z'n gele bloemen. Maar ze zijn bedrieglijk gevaarlijk voor dieren, en daarom slaat boerenorganisatie LTO Noord alarm.


Uitdaging: Kun je de verborgen kat vinden in minder dan 10 seconden?

Een nieuwe uitdaging brengt internetgebruikers in verwarring. Binnen 10 seconden moet je de verborgen kat op deze afbeelding vinden. Denk je dat je het kunt?


In de Franse frietjes van McDonals zit veel meer dan alleen aardappel en zout

McDonald's mag niet langer zeggen dat zijn Franse frietjes niets anders bevatten dan aardappel en zout. Dat deed de fastfoodketen in een paginagrote krantenadvertentie in maart. Voedselwaakhond Foodwatch won hierover een zaak bij de Reclame Code Commissie. In de bewuste advertentie in de Volkskrant stond dat de frietjes "gemaakt worden van de allerlekkerste aardappelen, voornamelijk van Nederlandse bodem. En aan die aardappelen wordt verder...


Je horoscoop voor de aardbeivollemaan in juni

De winter zal een interessante start hebben dankzij de verschijning van de aardbeivollemaan op 21 juni om 22:10 uur. De vollemaan van juni bereikt zijn hoogtepunt slechts een dag na de winterzonnewende, waardoor je direct in contact komt met je huidige doelen bij de start van het nieuwe seizoen.


Je IQ verhogen kan! En nog best makkelijk ook

Intelligentie is ons vermogen om te begrijpen, te leren en te onthouden en de vaardigheid om die vergaarde kennis in te zetten bij het oplossen van problemen. De mate van intelligentie wordt uitgedrukt in het intelligentiequotiënt (IQ). Hoewel de ene persoon nu eenmaal wordt geboren met een hoger IQ dan de ander, betekent dat je IQ vaststaat. Met wat eenvoudige manieren kun je jouw intelligentie een boost geven en je IQ verhogen. Nieuwsgierig hoe? Klik dan verder!


CHANEL brengt limited edition uit van de iconische geur No 5 L'EAU

Deze moeten we proberen!


De slechte dingen van de jaren '90 die we zijn vergeten

Tegenwoordig is het makkelijker om terug te denken aan een eenvoudigere tijd. Voor velen van ons voelen de jaren '90 als een verre, maar fijne herinnering. Voordat er sociale media waren en we altijd bereikbaar waren, verwarren we die tijd misschien met een lang vervlogen utopie. Maar herinneren we ons die jaren wel goed? Natuurlijk waren er veel mooie dingen aan het decennium, maar er waren ook veel minder mooie dingen aan de jaren '90, variërend van ongemakkelijk tot tragisch, waar we soms selectieve herinneringen aan hebben. Nieuwsgierig? Laten we een reis terug in de tijd maken en de slechte dingen bekijken die we makkelijk vergeten ten gunste van de jaren '90 nostalgie.


De verassende betekenis van kleuren

Er is een grote diversiteit in het gebruik van kleuren en hun associaties tussen culturen, en zelfs verschillende tijdsperioden. De betekenis van kleuren vind vaak zijn oorsprong in grote symbolische krachten die al sinds de oudheid in zowel de kunst als de antropologie worden gebruikt. Symbolische voorstellingen van religieuze concepten of emoties worden meestal geassocieerd met een specifieke kleur, en veel kleuren hebben meerdere betekenissen. Nieuwsgierig? Klik dan verder


Deze voedingsproducten vertragen het verouderingsproces

Wat je eet heeft uitwerking op je gezondheid, hoe je je voelt én hoe je eruit ziet. Wist je dat sommige voedingsproducten je zelfs helpen je jeugdigheid te behouden? Naast dat ze je fit houden, hebben ze ook een wonderbaarlijke werking op je huid. Benieuwd wat je in huis moet halen? Klik dan verder.


Grazia tipt: deze festivals mag je niet missen

Dit zijn een paar van de leukste feestjes!


Bij H&M shop je nu een lookalike van de Natan-jurk van Máxima

Voor slechts 25 euro kun je er net zo bij lopen als onze koningin.


We bezuinigen op boodschappen en daar hebben merkartikelen flink last van

De grote A-merken proberen consumenten te lokken met aanbiedingen. Maar die tactiek werkt niet meer. Dat blijkt uit de analyse van kassagegevens die marktonderzoeksbureau Circana via de Financial Times naar buiten brengt. Consumenten kopen minder merkproducten en wachten op de aanbiedingen. Maar dat vreet de marge van de grote levensmiddelenproducenten weg. Hun winst en volume dalen omdat hun producten te duur zijn geworden. Hoewel het aantal...


Zijn mannelijke en vrouwelijke hersenen verschillend?

De resultaten van een studie die in Februari 2024 werd gepubliceerd door een team van onderzoekers van Stanford University hebben een nieuw licht geworpen op het controversiële onderwerp of mannen en vrouwen verschillende hersenen hebben. Volgens de auteurs van het onderzoek geven AI-gegenereerde hersenscans inderdaad aan dat mannen en vrouwen anders in elkaar zitten, en dat er inderdaad contrasten bestaan ​​in cognitieve vaardigheden. Maar de bredere wetenschappelijke gemeenschap is verdeeld over deze kwestie, waarbij sommige academici waarschuwen voor de verspreiding van een agenda van ‘jacht op sekseverschillen’. Is het zoeken naar een 'mannelijk' en 'vrouwelijk' brein dus een waardevolle bezigheid, of gewoon tijdverspilling? Klik verder en vorm je eigen mening.


Bagageregels: Transavia, Ryanair, Vueling, Tui en Easyjet

Er is maar één ding dat nog echt gratis is aan boord, en dat is het persoonlijke item dat je onder de stoel voor je moet kunnen stoppen. Andere naam ervoor: de ‘handtas’ of ‘het accessoire’. Bagageregels kunnen een goedkope vlucht duur maken. Bagageregels kunnen een goedkope vlucht duur maken. Belangrijke tip: wil je een betalende rolkoffer meenemen, boek die dan altijd vooraf samen met je ticket. Anders betaal je op de luchthaven zo’n 25...


Je sterrenbeeld zegt iets over hoe jij als ouder bent

Net als met alles in het leven zijn er binnen het ouderschap dingen waar je goed in bent en iets minder goed in bent. Ben jij nieuwsgierig wat jouw sterke en zwakke punten zijn als ouder? Dan kan de astrologie je daar van een antwoord voorzien. Klik verder en ontdek!


Prijzen van sommige bloemen twee tot drie keer zo hoog door schaars aanbod

Een zeer natte en koude lente heeft gezorgd voor een tekort aan zomerbloemen zoals zonnebloemen, die een moeilijke periode hadden.


4 sterrenbeelden die bekend staan om hun ongeëvenaarde creativiteit

In de fascinerende wereld van de astrologie heeft elk sterrenbeeld unieke eigenschappen die hen onderscheiden. Onder hen zijn er vier sterrenbeelden die bijzonder bekend staan om hun ongeëvenaarde creativiteit.


Puppy achtergelaten in een doos pampers: een goedhartige ziel redt zijn leven

De arme puppy zocht alleen maar wat troost en liefde.


Het gekke contract dat het huwelijkscontract voor beroemdheden is

Huwelijkse voorwaarden klinken misschien niet romantisch, maar veel beroemdheden staan ​​erop dat ze hun persoonlijke bezittingen beschermen. Met andere woorden, ze doen dit om hun rijkdom te beschermen tegen mensen die misschien alleen maar op hun geld uit zijn. Sommige huwelijkse voorwaarden zijn echt vreemd, opgesteld met regels over bijvoorbeeld het gewicht, of met tijdslimieten voor dates. Excentriek, gek of allebei? Klik verder en duik in de vreemde wereld van het huwelijkscontract voor beroemdheden, een contract tussen twee mensen dat tot stand komt voordat ze gaan trouwen.


De zeldzaamste doodsoorzaken ter wereld

Er zijn heel wat nare manieren waarop mensen aan hun einde kunnen komen, en ondanks alles wat we weten over de dood, zijn er ongelooflijk vreemde en uitzonderlijk manieren waarop sommige mensen zijn gestorven. Of het nu gaat om ziektes of simpelweg bizarre ongelukken, klik door de volgende galerij om enkele van de zeldzaamste doodsoorzaken in de geschiedenis te ontdekken.


Geen doorstart Scotch & Soda: 28 Nederlandse winkels gaan per direct dicht, webshop blijft open

Scotch & Soda ging een week geleden failliet, ongeveer een jaar nadat het een doorstart had gemaakt na een eerder faillissement.


De intelligentste landen gerangschikt naar hun IQ

IQ-scores werden in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld om de menselijke intelligentie te meten en worden vaak gebruikt voor het plaatsen van leerlingen in het onderwijs, het evalueren van sollicitanten en het beoordelen van verstandelijke beperkingen. Ondanks recente scepsis over de nauwkeurigheid van IQ-scores als een maatstaf voor intelligentie, worden ze nog steeds op grote schaal gebruikt. Het Ulster Institute for Social Research loopt voorop in dit onderzoeksveld en heeft gegevens verzameld om het gemiddelde IQ van elk land ter wereld te bepalen. Een IQ van 90 wordt beschouwd als een gemiddelde intelligentie. Bekijk de galerij om de scores van verschillende landen te ontdekken!


Vacature online redactiestagiair(e): BabyBytes zoekt jou!

Stage lopen op de leukste online redactie van Nederland? Vanaf september is er bij BabyBytes weer plek voor een nieuwe stagiair(e)! Ben jij dat of ken je iemand? We horen het graag!


Grazia's Big Summer Giveaway: 3x Sun Perfection duo van hannah t.w.v. €118

Doe mee en maak kans!


Ondertussen in het peloton | Sinkeldam (Alpecin-Deceuninck) stopt eind 2024 met wielrennen

Dagelijks gebeurt er enorm veel in de wielerwereld en de informatiemachine stopt vrijwel nooit. Maar naast het grote en belangrijkste nieuws, komen er ook veel kleine nieuwtjes, geruchten of feitjes voorbij. Daarvoor heeft In de Leiderstrui 'O ndertussen in het peloton' gemaakt, zodat u ook de kleine nieuwtjes niet mist. Dit vullen we aan met leuke posts van sociale media. Sommige berichten komen met een flinke korrel zout. Lees meer Ondertussen...


30 misvattingen die moderne ‘feiten’ zijn geworden

Koffie wordt gemaakt van bonen, pinguïns paren voor het leven en kameleons veranderen van kleur om bij hun omgeving te passen... Dit zijn allemaal 'feiten' waarvan je waarschijnlijk denkt dat ze waar zijn. De meeste mensen geloven tenslotte dat dit zo is. Deskundigen hebben er echter op gewezen dat veel zogenaamde 'feiten' eenvoudige misvattingen zijn. Dan zijn er enkele die gewoon regelrechte mythen zijn! Wat zijn enkele veelvoorkomende ‘feiten’ die eigenlijk misvattingen zijn? Klik verder om erachter te komen.


Limerence: wanneer verliefdheid een obsessie wordt

Je hebt wellicht weleens gemerkt dat je jezelf moeilijk onder controle krijgt als je verliefd bent en dat je soms de trekken hebt van een verslaafde. Dat is allemaal heel normaal. Echter kan het doorslaan in zo'n extreme verliefdheid dat je erdoor geobsedeerd wordt. Dat is wanneer verliefdheid omslaat in 'limerence'. En echt, dit moet je niet onderschatten. Wat zijn de kenmerken van limerence en welke gevaarlijke gevolgen kan dit hebben? Klik verder en ontdek!


Dit zeggen jouw schoenen over je persoonlijkheid

Schoenen zijn zowel een noodzaak als een modeaccessoire en net als de rest van je kledingkast is de keuze voor welke schoenen je draagt erg persoonlijk. Het is dan ook niet gek dat je aan de hand van je schoenen je iets kunt zeggen over je karakter. Benieuwd wat die van jou over je vertellen? Klik dan verder!


Dingen die mannen doen waardoor vrouwen zich onzeker voelen

We voelen ons allemaal weleens onzeker en misschien kun je stellen dat vrouwen daar net iets meer last van hebben dan mannen. Als vrouw wordt je namelijk meer beoordeeld op je voorkomen en kunnen dan als man. Als je partner dan ook nog eens niet 100% voor je gaat, maakt je dat er niet per se zekerder door. Maar wat zijn precies de dingen die mannen doen en zeggen waardoor vrouwen zich onzeker voelen? Klik verder om erachter te komen.


Wat gebeurt er met je lichaam als je eet terwijl je geen honger hebt?

Eten als we geen honger hebben, lijkt vrij onschuldig gedrag. De meesten van ons hebben het tenslotte gedaan, en velen van ons doen het zelfs regelmatig. Dit kan om een ​​aantal redenen gebeuren; we gaan naar de film en kopen popcorn, we eten dat laatste stukje pizza als dat niet echt nodig is, of snacken gewoon met vrienden bij een drankje. Eten als we geen honger hebben, is niet iets waar we vaak aan denken, maar hoeveel invloed heeft het eigenlijk op ons lichaam? In deze galerij ontdek je welke impact het consumeren van voedsel heeft op ons lichaam als we het niet echt nodig hebben. Klik verder om te zien wat er met je lichaam gebeurt als je eet terwijl je geen honger hebt.


Prinses Alexia: “Ik kan niet doen wat ik wil”


We wassen onze kleren te vaak: 'Angst om te stinken'

Hoe vaak was jij je kleren? Veel te vaak, blijkt uit recent Zweeds onderzoek. Soms moeten we simpelweg de machine vullen, soms ligt de kleding in de weg, maar uiteindelijk blijft de machine vooral draaien omdat we niet willen dat onze kleding stinkt.


Emily (24) heeft geen kinderwens: 'Ik wil me laten steriliseren'

Hoewel Emily (24) wordt omringd door vriendinnen met een kinderwens, heeft zij die zelf absoluut niet. Ze weet zeker dat ze geen moeder wil worden. Nu niet en in de toekomst ook niet. 'Ik vind mijn eigen leven zoals het nu is veel te leuk.'


Over de man die bovenop een pilaar woont

Veel historische figuren hebben een teruggetrokken bestaan ​​geleid. Sommigen zouden zich zelfs voor langere tijd isoleren, hetzij om te werken, of om zich eenvoudigweg van de samenleving terug te trekken. Klik verder en leer enkele fascinerende feiten over het leven van enkele van de beroemdste kluizenaar s uit de geschiedenis.


Mascha's trendreport: alles wat je wil weten over de bruine liplijn

De bruine liplijn is helemaal terug!


Manifesteren: wat is het en hoe werkt het?

Je hebt er vast wel eens over gehoord: manifesteren. Het wordt steeds populairder, maar wat is het eigenlijk, en hoe werkt het? Wat is manifesteren? Manifestatie wordt ook wel eens de ‘wet van aantrekking’ genoemd. Wat je aandacht geeft zal groeien, en wanneer je gedurende de dag veel aandacht aan iets besteedt manifesteer je het en zul je het bere...


Toeristische plekken waar het strikt verboden is om foto's te maken

Voor veel toeristen is het bijna onmogelijk om niet ieder moment van hun reis vast te leggen. Het probleem is dat sommige bezoekers de lokale wetten niet respecteren en foto's maken waar dat niet is toegestaan. Zorg ervoor dat je wanneer je weer op vakantie gaat niet in verlegenheid wordt gebracht, een boete krijgt of wordt gearresteerd! Met dat in gedachten hebben we een aantal plekken op een rij gezet waar het ten strengste verboden is om foto's te maken. Bekijk ze eens!


Beroemdheden die trouwden met hun vermeende minnaressen

Relaties beginnen niet altijd als sprookjes. Sommige koppels kiezen voor een moeilijke weg, zelfs als dat betekent dat ze hun omgeving pijn doen. Benieuwd welke sterren ervoor kozen er vandoor te gaan met hun geheime minnaars? Klik dan verder.


Waarom willen steeds meer mensen een tattoo?

Vijftig jaar geleden hadden zeelieden tattoos. En criminelen. De perceptie van tatoeages in de samenleving is de afgelopen decennia aanzienlijk veranderd. Waar tatoeages vroeger vaak werden geassocieerd met criminaliteit, rebellie en marginale groepen, zijn ze nu veel meer geaccepteerd en gewaardeerd als een vorm van zelfexpressie en kunst. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tatoeage te laten zetten, en dit fenomeen kan worden toegeschreven...


Slecht weer funest voor oogst groente en fruit: 'Kan invloed hebben op prijs'

Het slechte weer van de afgelopen maanden heeft niet alleen effect op ons humeur, maar kan ook er nog eens voor zorgen dat groente en fruit duurder worden of zelfs helemaal niet beschikbaar zijn. Door hevige regen- en hagelbuien zijn vele gewassen beschadigd of verrot.


Royals verschijnen massaal in bloemenprints bij Royal Ascot

Royals wearing florals!


Wie zijn de populaire zangeressen?

Wie zijn de populaire zangeressen?


Ik ben bijna 11 en in een asiel beland, mensen vinden me te oud om te adopteren

Maak kennis met Klenov, een Kuvasz-Labrador mix van 10,5 jaar oud, zijn verhaal is hartbrekend!


Dit worden dé zomerhits van 2024

Spotify voorspelt dé zomerhits van 2024


Wat is hersenmist in de menopauze?

Tenzij je het hebt meegemaakt of iemand kent die het heeft meegemaakt, heb je misschien nog nooit gehoord van hersenmist in de menopauze, een relatief vaak voorkomend symptoom van de menopauze dat verwarring, concentratieproblemen en vergeetachtigheid kan veroorzaken bij vrouwen die 'de verandering' doormaken. Maar hoewel hersenmist in de menopauze schrijnend kan zijn, is het bijna altijd tijdelijk. En terwijl het zich op zijn hoogtepunt bevindt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om het beter beheersbaar te maken. Gefascineerd? Bekijk deze galerij voor meer informatie.


Zomeractie: 4x Elegance voor maar €20!

Om alvast een beetje de zomer in te luiden, hebben wij een fijne actie!


Wanneer is het volle maan?

Als je het ons vraagt is en blijft de volle maan een uniek natuurfenomeen. Kun jij ook niet wachten om plaats te nemen op je balkon of op een bijzonder plekje in de natuur om de volle maan te spotten? Dan helpen wij je een handje op weg door je te vertellen wanneer het volle maan is in 2024.Voordat we beginnen over de dagen waarop je in 2024 de vol...


Video: Barista uit Seattle slaat voorruit kapot met een hamer nadat bestuurder drankjes gooit

Video toont een barista uit Seattle die de voorruit van een klant kapotslaat nadat hij drankjes naar haar gooide tijdens een discussie over de prijs van een bestelling afgelopen donderdag (13). The post Video: Barista uit Seattle slaat voorruit kapot met een hamer nadat bestuurder drankjes gooit appeared first on Trânsito e metrô.


Albert en Charlene ruilen Olympisch tenue in voor gala-outfits

Albert strak in ’t pak en Charlene in een keurig (en peperduur) japonnetje – dat is hoe we Hunne Doorluchtige Hoogheden doorgaans kennen. Gisteren was dat echter nét even anders, en gingen zij binnen enkele uren van sportieve outfitjes naar gala-looks! Olympische vlam Je kunt ’t bijna niet gemist hebben: de Olympische Spelen vinden dit […] Het bericht Albert en Charlene ruilen Olympisch tenue in voor gala-outfits verscheen eerst op Beau Monde.


De meest voorkomende dromen per land (en wat ze betekenen)

Terwijl we elke nacht langzaam in slaap vallen, dwaalt onze geest af naar plekken waar we niet bewust naartoe willen gaan. Onze onderbewuste gedachten kunnen zich manifesteren in dromen en ons laten nadenken over hun betekenis lang nadat we de volgende ochtend zijn ontwaakt. Hoewel dromen open staan voor interpretatie, biedt deze gids de meest algemeen aanvaarde verklaringen voor de meest voorkomende dromen. Bovendien, hoe verschillen droomthema's van land tot land? Duik in deze galerij om te ontdekken wat de meest voorkomende dromen zijn in verschillende landen, evenals wat ze waarschijnlijk symboliseren. Heb je een van deze dromen gehad?