gezondheid

Trending:


Waarin geloofde jij? 30 mythes die gebaseerd zijn op fabels

Overal bestaan er misvattingen en ons worden vaak dingen verteld die niet waar zijn. Heb je ooit iets gehoord of gelezen en later beseft dat het gewoon een mythe is en dat er weinig tot niets van klopt? Van vleermuizen die blind zijn tot het dikker terugkomen van haren na het scheren en alles daartussenin: in deze galerij onderzoeken we 30 veelvoorkomende mythes en de waarheid die erachter schuilt. In welke mythes ben jij blijven geloven? Klik verder voor meer informatie.


Inspirerende vrouwen die een Nobelprijs wonnen

Sinds 1901 zijn er meer dan 900 personen die een Nobelprijs mochten ontvangen. Maar wist je dat van die ruim 900 Nobelprijswinnaars er maar 58 vrouw zijn? Gelukkig stijgt dit aantal steeds sneller naarmate vrouwen meer gelijkwaardige kansen krijgen en de erkenning krijgen die ze verdienen. De prijs beschouwd als een van de hoogste onderscheidingen die je kunt ontvangen. Elk jaar worden er prijzen uitgereikt in de categorieën natuurkunde, scheikunde, 'fysiologie of geneeskunde', literatuur, vrede en economie (één per categorie). De Nobel Foundation beschrijft de medaille als een onderscheiding die wordt gegeven aan 'degenen die in het voorafgaande jaar het grootste voordeel aan de mensheid hebben verleend.' Benieuwd welke vrouwen een Nobelprijs ontvingen? Klik dan verder.


De grootste koninklijke schandalen ter wereld

Een van de weinige universele waarheden is dat je je familie niet kunt kiezen. Dat is een moeilijk te dragen kruis voor de royals als een paar wilde familieleden zich niet aan de regels houden. Veel prinsen en prinsessen, en zelfs koningen en koninginnen, zijn in opstand gekomen tegen hun plichten of hebben hun macht misbruikt. Klik verder en ontdek de royals die de mystiek doorbraken en lieten zien dat ze net zo menselijk zijn als ieder ander.


Films en Serie tips die je nu kunt kijken

Deze week hebben wij twee series en een film als aanraders klaargezet, om jouw week nog iets leuker te maken!


Audrey Hepburn: Haar gids voor tijdloze stijl

Meer dan een halve eeuw geleden was Audrey Hepburn de naam op ieders lippen en het gezicht op elk populaire filmposter. Maar nu, in plaats van de glans van Hollywood's Gouden Tijdperk, leeft de erfenis van de actrice voort in ons gevoel voor stijl—van die strak geknipte kapsels tot de kleine zwarte jurk. Hepburn overtuigde iedereen met de kracht van haar klassieke uitstraling dat tijdloosheid altijd zal zegevieren boven trendiness. Klik verder om enkele van haar grootste stijlenregels te ontdekken.


De chunky bob is de nieuwste boblijntrend

Je kunt de chunky bob op meerdere manieren stylen, waardoor deze boblijn geschikt is voor meerdere gezichtsvormen.


Romeinse mythologie: Belangrijke goden en godinnen die iedereen moet kennen

De oude Romeinen waren aanhangers van het heidendom, een religie met een verscheidenheid aan verschillende goden en godinnen. Elk van hen speelde een belangrijke rol in verschillende aspecten van hun dagelijks leven. Het Romeinse Rijk was vooral een polytheïstische beschaving, wat betekende dat de mensen meerdere godheden erkenden en aanbaden. De Romeinen namen veel van de Griekse goden over in hun eigen religie en combineerden ze met de oudere Etruskische goden die de Romeinen al eerder aanbaden. Naarmate de jaren verstreken en met de opkomst van het christendom, begon hun polytheïstische religie echter langzaam af te nemen en deze verdween uiteindelijk helemaal. Benieuwd naar de belangrijke goden en godinnen van het oude Rome? Bekijk dan deze galerij.


Deze signalen geven aan dat je partner meer ruimte nodig heeft

Hoe perfect jullie ook bij elkaar passen, iedereen heeft tijd nodig voor zichzelf. Als je teveel afhankelijk bent van je partner, kan dit leiden tot minder zelfvertrouwen en een lager zelfbeeld. Tijd voor jezelf is ook belangrijk zodat je kunt groeien en simpelweg ook zodat je niet gek wordt van elkaar. Veel koppels, vooral in deze tijd, zijn 24/7 bij elkaar. Dan kan het moeilijk zijn aan te voelen wanneer je partner ruimte voor zichzelf nodig heeft. Klik door de galerie en ontdek welke signalen aangeven dat je misschien een stapje terug moet doen.


Ha! Zo werk je je wallen weg met bronzer

Easy does it.


Welmoed Sijtsma: “Ik moest leren om alleen te zijn”


Deze dieren moet je niet als huisdier houden

Er wordt soms gedacht dat het houden van een exotisch dier als huisdier cool is, maar denk goed na voordat je eraan begint. Veel dieren zouden nooit in gevangenschap gehouden mogen worden, niet alleen voor de veiligheid van mensen, maar ook voor hun eigen veiligheid en welzijn. Bekijk de volgende lijst met de ergste dieren om als huisdier te houden. Heb jij er ooit één gehad?


De 7 vrouwelijke archetypen, en wat ze onthullen over jouw innerlijke kracht

Een persoonlijkheidsarchetype kan worden omschreven als een verzameling gemeenschappelijke gedragingen die in ons collectieve onderbewustzijn voorkomen. Het concept werd voor het eerst bedacht door de 19e-eeuwse psychoanalyticus Carl Jung. Toen hij voor het eerst over archetypen schreef, suggereerde Jung dat er vier waren die gebruikt konden worden om vrouwen te beschrijven: het meisje, de moeder, de wilde vrouw en het oude vrouwtje. In de jaren negentig breidde psychiater en Jung-volgeling Jean Shinoda Bolen dit model uit en beschreef zeven vrouwelijke archetypen gebaseerd op de gewoonten en karaktereigenschappen van geassocieerde Griekse godinnen. Nieuwsgierig? Bekijk deze galerij voor meer informatie.


Hoe je je ritssluiting repareert

Een kapotte ritssluiting hoeft niet het einde van je favoriete kledingstuk te betekenen. Van vastzittende ritsen tot ontbrekende trekkers, er zijn diverse doe-het-zelf oplossingen beschikbaar om je rits te repareren en de levensduur van je kleding te verlengen. Vastzittende rits oplossingen Een vastzittende rits kan vaak eenvoudig worden verholpen met alledaagse middelen. Probeer eerst een grafietpotlood te gebruiken door de punt over de tanden...


‘Desert sand’ is de hipste blonde haarkleur voor deze zomer

Heb jij behoefte aan een nieuwe haarkleur voor de zomer? Dan biedt Lana Del Rey jou misschien wel de inspiratie die je zoekt. Lana is namelijk sinds Coachella ‘desert sand’ blond. Dit is wat dit precies inhoudt en hoe je de look bereikt. Wat is ‘desert sand’ blond? Lana Del Rey trad eerder dit jaar op bij Coachella. Tijdens het muziekfestival was z...


Texel overstroomd door toeristen: 'Identiteit van eiland moet bewaard blijven'

Er zijn misschien geen Eiffeltoren of piramides, maar toch staan ook bij de boot naar Texel hordes toeristen in de rij. En net als in wereldsteden zoals Barcelona en Parijs denkt ook Texel steeds meer na over of ze al die drukte nog wel willen. De gemeente is daarom een leefbaarheidsonderzoek gestart. Want toerisme kán overlast veroorzaken, maar brengt natuurlijk ook geld in het laatje.


Metamorfose! Zo zien deze sterren eruit zonder hun kenmerkende look

Als je in de schijnwerpers staat, draait bijna alles om je presentatie; je uiterlijk. Daarom zoeken veel sterren de grenzen op van wat er mogelijk is op het gebied van beauty en mode. Hoewel velen ook trouw bleven aan hun iconische look, experimenteerde ook zij een blauwe maandag met haarverf, de kappersschaar, make-up en kleding. Klik verder en ontdek de verbluffende metamorfoses die de sterren ondergingen.


Zo krijg je een gratis Philips UHD televisie bij overstap naar KPN abonnement – ADV

Dit weekend is er weer een welkomstcadeau bij abonnementen van KPN: klanten krijgen een Philips TV t.w.v. €429,- cadeau bij het afsluiten van een Internet & TV abonnement (alleen bij 2 jaar abonnementen).


Grappige video toont een ondeugende vogel die de geduld van een puppy op de proef stelt

Het grappige video van een vogel die alles doet om de rust van een kleine hond te verstoren, laat internetgebruikers lachen!


3 sterrenbeelden stralen de mysterieuze energie van de “zwarte kat” uit

Sommige mensen hebben de zorgeloze energie van een golden retriever. Ze komen een kamer binnen, glimlachen naar iedereen die ze zien en zijn altijd in voor een goed feestje. Dit zijn de lievelingen van de sterrenbeelden die je aanmoedigen en nooit iets negatiefs lijken te zeggen.


Hoeveel weet jij eigenlijk over Maria en Jozef?

Maria en Jozef, bekend als de ouders van Jezus, zijn werkelijk belangrijke figuren in de religieuze geschiedenis. Hun persoonlijke leven blijft echter een relatief mysterie. Hoewel in het katholicisme wordt erkend dat Maria maagd was toen ze Jezus verwekte, wat Jozef accepteerde, zijn andere beslissende momenten in hun relatie minder bekend. In deze galerij verkennen we de levens van Maria en Jozef, waarbij we licht werpen op hun individuele verhalen en hun toegewijde rol in de heilige familie. Gefascineerd? Klik verder om uit te breiden wat u weet over deze belangrijke figuren uit de religieuze geschiedenis.


Lamb Weston kende een teleurstellend tweede kwartaal: wat vertelt de frieteconomie ons?

Frieten lijken misschien een eenvoudig bijgerecht, maar hun vraag zegt veel over bredere economische trends. Recente gegevens van Lamb Weston, de belangrijkste leverancier van diepgevroren aardappelen aan McDonald’s, benadrukken aanzienlijke verschuivingen in het fastfood- en bredere economische landschap. Het laatste winstrapport van het bedrijf o...


Leer hoe Je Een Unieke En Kleurrijke Keuken Kunt Creëren

Een keuken is vaak het hart van een huis, waar gezinnen samenkomen en maaltijden worden bereid. Het toevoegen van unieke en kleurrijke elementen aan je keuken kan niet alleen de ruimte opfleuren, maar ook een persoonlijke en levendige sfeer creëren. Hier zijn enkele creatieve ideeën om je keuken te transformeren tot een plek vol karakter en kleur.


Honda Scoopy lanceert speciale Hello Kitty-editie ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het personage

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Hello Kitty heeft Honda Scoopy een gelimiteerde editie van de scooter gelanceerd, geïnspireerd door het iconische personage.


Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.


Acuut Kransslagader Syndroom : Waarschuwingssignalen Om Op Te Letten

Samenvatting Een aandoening die het gevolg is van een verminderde bloedstroom naar het hart. Symptomen Als u nieuwe, ernstige of aanhoudende symptomen ervaart, neem dan contact op met een zorgverlener. Symptomen ontwikkelen zich plotseling en zijn afhankelijk van leeftijd, geslacht en onderliggende aandoeningen. De meest voorkomende symptomen zijn:...


Overleeft een spin in jouw stofzuiger?

Het is de tijd van het jaar: spinnen verschijnen op heel wat plaatsen in ons huis. Wanneer we in alle hoekjes van onze woonkamer aan het stofzuigen zijn, komen we ze ongetwijfeld tegen. Wat doe jij dan: zorg je ervoor dat het diertje in jouw stofzuiger terecht komt, of haal je snel jouw pantoffel om de spin eerst dood te meppen of vang je het diertje en laat je het buiten opnieuw vrij? Maar overleeft de spin eigenlijk de stofzuiger? Ontsnappen...


Zo word je ingebeelde, negatieve gedachten de baas

De sneltrein aan gedachten kan zelfs je doen en laten beïnvloeden.


Deze vage lichaamsklachten proberen je wat vertellen

Je lijf is niet altijd even duidelijk. Soms heb je bepaalde kwaaltjes waar je niet helemaal je vinger op kan leggen maar zijn ze ook niet heftig genoeg voor een doktersbezoekje. Maar soms hoor je hoe knullige kwaaltjes kunnen uitdraaien op iets gruwelijks en daarom is het belangrijk dat je leert naar je lijf te luisteren en zo gezond mogelijk te zijn. Dit begint al bij de basis! Ontdek hier een lijst van de meest voorkomende signalen van je lijf en hoe je er op kunt reageren.


Dit moet je weten over de letterzetter

De letterzetter is een kevertje van slechts een halve centimeter groot. Hij kan massale bomensterfte veroorzaken. Hoe komt dit beestje aan zijn naam? Waarom is deze kever de laatste jaren in opmars en wat heeft het weer hier mee te maken?De letterzetter houdt vooral van sparren, zoals de fijnspar (kerstboom) en de douglasspar. Ook lariksen zijn nie...


Deze update van Philips Hue jaagt inbrekers de stuipen op het lijf

Een nieuwe update van de app van Philips Hue voegt een handige functie toe aan de slimme beveiligingscamera's van het smart home-merk.


De Eiffeltoren verandert elk jaar van grootte. Hoe kan dat?


Fabulous Friday: maak 10x kans op een FRIDAY Mascara goodiebag

Een frisse blik, een roffel met je lashes bij een flinke flirtpartij, of een dikke knipoog naar je bestie: met een stel goed verzorgde wimpers maak je je oogopslag helemaal af. Daarom heeft Beau Monde deze week de handen ineengeslagen met mascaramerk FRIDAY om tien fijne goodiebags te verloten onder onze lezers. FRIDAY Als luxepoezen zijn we […] Het bericht Fabulous Friday: maak 10x kans op een FRIDAY Mascara goodiebag verscheen eerst op Beau...


Wat is de oeroude oorsprong van jouw sterrenbeeld?

Astrologie is een alomtegenwoordig aspect geweest in een groot deel van de menselijke geschiedenis en de beschaving is er door de eeuwen heen diep door beïnvloed. Tegenwoordig zoeken jongere generaties begeleiding en duidelijkheid in de hoop dat de sterren hun de weg wijzen. Of het je nu wel of niet interesseert wat jouw sterrenbeeld is, de geschiedenis achter hun bestaan zal je wellicht verrassen. Klik verder om erachter te komen hoe jouw lot van de sterren kwam.


Hoe maak je een hele vieze airfryer weer blinkend schoon?

De airfryer heeft de afgelopen jaren in steeds meer keukens een prominente positie weten te bemachtigen. Allerlei soorten voedsel passen in het mandje, er hoeft geen olie of boter bij, en voor je het weet zijn je krieltjes, bitterballen, vlees of groente gaar. Maar hoe krijg je dat apparaat goed schoon? In een ideale wereld week je elke keer na gebruik het mandje en de bak waar het mandje inzit (of de filterplaat) vijf tot tien minuten in een...


Catwifhat (CWIF) en cat in a dogs world (MEW) gemist? De Poodlana presale is hier

De cryptomarkt is een voortdurend evoluerend landschap waarin bijna dagelijks nieuwe trends en kansen ontstaan. Als we terugkijken op recente opvallende tokens zoals Catwifhat (CWIF) en Cat in a Dogs World (MEW), wordt het duidelijk dat innovatie en niche-aantrekkingskracht de belangrijkste drijfveren van succes zijn. Nu is de schijnwerpers gericht...


Merk je dat je haar dunner wordt? Neem je shampoo dan eens onder de loep

Het kan aan bepaalde ingrediënten in je shampoo liggen.


De 10 meest gepassioneerde koppels van de dierenriem

In het uitgestrekte universum van de dierenriem vallen sommige koppels op door de intensiteit en diepgang van hun liefde. Elk dierenriemteken heeft zijn unieke kenmerken, en wanneer ze worden gecombineerd, kunnen ze partnerschappen vormen die passie en verbinding uitstralen.


De enorme leeftijdsverschillen tussen beroemde vrienden

Heb jij vrienden die behoorlijk in leeftijd verschillen? Dan weet je waarschijnlijk dat leeftijd er eigenlijk niet toe doet. Generatiekloven kunnen zelfs voor interessante vriendschappen zorgen. Benieuwd welke beroemde vrienden flink in leeftijd verschillen? Klik verder en ontdek!


Fibromyalgie : Wat Het Is En Behandelingen

Samenvatting Een aandoening die spier-en weke delen beïnvloedt, gekenmerkt door chronische spierpijn, gevoeligheid, vermoeidheid en slaapstoornissen. Symptomen Symptomen zijn wijdverspreide pijn, vermoeidheid, cognitieve problemen. → Algemene behandelingsopties → Vragen om uw arts te stellen Oorzaken De exacte oorzaak is niet bekend. Het kan te wij...


De gevaren van het onderdrukken van emoties

Afweermechanismen maken deel uit van onze menselijke psychologie. De wereld vraagt veel van onze tijd en energie en we ontwikkelen manieren om ermee om te gaan als we veel tegelijk aan ons hoofd hebben. Compartimentering is een copingmechanisme van de psyche, dat helpt om in bepaalde omstandigheden te functioneren. Wanneer het echter te veel wordt gebruikt of een volledig onbewuste reactie is, kan het fungeren als een buffer tussen een persoon en hun vermogen om uitdagende levenservaringen te verwerken. Klik verder om meer te leren over de gevaren van het opsluiten van emoties.


Wat gebeurt er met je lichaam als je geen onderbroek meer draagt?

We kunnen gerust zeggen dat de overgrote meerderheid van de mensen een onderbroek draagt. Maar wat gebeurt er eigenlijk als je deze basic in de kast laat liggen? Het blijkt dat het een positief effect heeft op je gezondheid wanneer je jouw kadetten los in het hok laat. Nieuwsgierig welke gezondheidseffecten precies? Klik dan verder!


De beste stappen naar ultieme zelfzorg

De meesten van ons hebben een druk leven met verschillende verplichtingen en verantwoordelijkheden. Soms raken we zo verstrikt in alles dat we vergeten om aandacht te besteden aan onze eigen behoeften. In de ergste gevallen kan dit leiden tot "burn-out," wat een breed scala aan mentale en fysieke problemen met zich meebrengt. Probeer onnodige problemen te voorkomen door nu actief tijd en moeite te investeren in zelfzorg. Bekijk de galerij om de vele manieren te ontdekken waarop je je pad naar zelfzorg kunt beginnen.


Grappige Video: Winderige Baby’s Traumatiseren Honden met Gevoelige Neuzen

Het grappige video waarin honden grappige reacties vertonen op winderige baby’s, zorgt ervoor dat internetgebruikers in een deuk liggen van het lachen!


Banen die je scherp houden

Ben jij iemand die er een hekel aan heeft om stil te zitten op het werk? Als dat zo is, zijn er andere vacatures die je de hele dag op de been houden. En hoewel een paar vermoeide benen een beroepsrisico kunnen vormen, zijn er enkele verrassende gezondheidsvoordelen verbonden aan het hebben van een stand-up carrière. Nieuwsgierig? Klik verder en ontdek de banen die jou scherp houden!


Waarom je moet oppassen met het gebruik van een wimperserum

Droom jij ook van langere, vollere wimpers? Misschien grijp je dan weleens naar een wimperserum. Wimperserums zouden de groei en het volume van je wimpers een boost geven, maar dat is absoluut niet zonder risico’s. Dít zijn de gevaren van het gebruik van een wimperserum. Wimperserum Een wimperserum belooft je wimpers sneller te laten groeien […] Het bericht Waarom je moet oppassen met het gebruik van een wimperserum verscheen eerst op Beau Monde.


Wat houdt het in als je 'onveilig gehecht' bent aan je partner?

Er zijn verschillende manieren waarop we ons in een relatie aan onze partner hechten.


Video: Model buiten de standaard probeert dezelfde kleding als vriendin om te laten zien dat het op elk lichaam geweldig staat

Ariella Nyssa is een body positivity influencer die haar vriendinnen dezelfde kleding laat dragen als zij om te laten zien dat alle vrouwen er goed uit kunnen zien The post Video: Model buiten de standaard probeert dezelfde kleding als vriendin om te laten zien dat het op elk lichaam geweldig staat appeared first on Instafamosos.


Boeddhisme: De monnik beschouwt het lichaam voortdurend als lichaam

In het boeddhisme staan vaak wijze teksten die te weinig worden gedeeld in de Westerse wereld. Zo ook in het boekje 'De wijze lessen van de boeddha', waar een boeiende quote in staat uit de Satipatthana-soetra. Lees hem hieronder. 'Monniken, dit is het pad voor de zuivering van wezens, voor het overwinnen van verdriet en leed, voor het verdwijnen van pijn en droefenis, voor het bewandelen van het juiste pad, voor de verwerkelijking van nirvana,...


Deze sterren vinden zichzelf lelijk

Iedereen maakt zich weleens druk over zijn uiterlijk. Of het nu dat extra rolletje buikvet of die grote neus is. Het is volkomen normaal dat je niet even blij bent met alle kenmerken van je uiterlijk. Maar als je lijdt aan body dismorphia (ingebeelde lelijkheid), dan word je zo gefixeerd op datgene dat je lelijk vindt aan jezelf dat je jezelf niet meer als geheel ziet. Het kan zelfs leiden tot angst en depressie. En doordat er steeds meer nadruk lijkt te liggen op het perfecte uiterlijk, komt deze stoornis steeds meer voor. Benieuwd wie van de sterren zich ook inbeeldde dat ze extreem lelijk waren? Klik dan verder.


Zo hou je die witte lingerie hagelwit

Heb je ook al vastgesteld dat jouw witte lingerie na een tijdje een gelig kleurtje krijgt? Die gelige kleur komt er door zonlicht, zout, water, chloorwater … maar ook door bepaalde wasmiddelen. Toch wel jammer, want ook onder je kledij wil je er als vrouw ‘vlekkeloos’ uitzien. Je bh heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 8 maanden. Je wast deze best nadat je hem 4 keer gedragen hebt, al is dat afhankelijk van persoon tot persoon. Je wast...